≫ 

ŠEF NATO NA KOSOVU: Politički lideri Beograda i Prištine da spuste tenzije

NATO će nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu, rekao je Stoltenberg

  • 9

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, uoči današnje posete Kosovu, da politički lideri u Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije, prenosi "Preševa jone". Stoltenberg je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i da nikakve izmene neće biti pravljene što se tiče prisustva snaga za održavanje mira dok se prethodno ne izanalizra situacija na terenu, navodi ova agencija.

PRIŠTINA NAJAVILA DA ĆE UKLONITI ZID U MITROVICI! Stojanović: Nadam se da će prevladati razum

Briselu su obe strane jednake: Beograd i Priština da se suzdrže od "zapaljive retorike"

Stoltenberg će posetiti danas snage KFOR-a na Kosovu, a susrešće se i sa komandantom KFOR-a general majorom Ðovanijem Fungom i sa pripadnicima KFOR-a, kao i sa glavnim predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, navedeno je na sajtu NATO.

On će se sastati i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Isom Mustafom, potpredsednikom kosovske vlade Branimirom Stojanovićem i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, navodi se na sajtu.

Teme razgovora nisu najavljene, ali nije isključeno da će jedna od njih biti i zid kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, odnosno njegovo rušenje koje Priština najavljuje neodređeno za februar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka

    3. februar 2017 | 12:07

    Ko si bre ti da srbima određuješ sudbinu.

  • Milka

    3. februar 2017 | 12:02

    Stoltenberg placena duso nista Srbi lose nerade samo hoce svoje KOSOVO I METOHIJU koju ste nam oduzeli..m

  • RXxxx.

    3. februar 2017 | 14:22

    Sta cuva NATO price na grani sta dozvoljavate siptarima i vi ste nam oteli sa njima nasu zemlju.Vidi bog sve imace svaka zemlja svoje Kosovo. Ovi i svetski politicari samo su ratovi u glavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA