Pronađeno rešenje za zid u Kosovskoj Mitrovici

Narednih dana javnosti će biti predstavljen "prepravljeni plan" za pešačku zonu u severnom delu Kosovske Mitrovice a u sklopu revitalizacije glavnog ibarskog mosta koja se izvodi pod pokroviteljstvom EU

  • 40

Gradonačelnik severne Kosovke Mitrovice Goran Rakić i kosovski ministar za prostorno planiranje Ferat Šalja složili su se da reše pitanje u vezi izgradnje zida u Severnoj Mitrovici.

TAČI PONOVO DIŽE TENZIJU: Zid u Mitrovici srušiće oni koji su ga podigli

PRIŠTINA NAJAVILA DA ĆE UKLONITI ZID U MITROVICI! Stojanović: Nadam se da će prevladati razum

- Zajedno smo došli do rešenja koje će smanjiti tenzije na severu Kosova, olakšati slobodu kretanja i stvoriti ambijent koji će koristiti svim građanima Severne i Južne Mitrovice - navodi se u zajedničkom saopštenju Kancelarije EU, američke ambasade, Opštine Severna Mitrovica i kosovskog Ministarstva za prostorno planiranje.

Takođe se navodi da će narednih dana javnosti biti predstavljen "prepravljeni plan" za pešačku zonu u severnom delu Kosovske Mitrovice a u sklopu revitalizacije glavnog ibarskog mosta koja se izvodi pod pokroviteljstvom EU.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

- Razumemo da je ovo pitanje prouzrokovalo neizvesnost u predhodnom periodu, ali smo zadovoljni da su obe strane imale konstruktivan pristup da se ovo pitanje zaključi na održiv način - stoji u saopštenju prosleđenom Tanjugu iz Rakićevog kabineta.

Saopštenje je usledilo nakon više sati pregovaranja u Prištini a uz posredovanje Kancelarije EU na Kosovu i američke ambasade u Prištini.

U saopštenju se ne precizira šta će biti sa zidom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    4. februar 2017 | 08:57

    Rešenje je da će zid biti srušen ali će Đurić objasniti da smo i ovaj put pobedili kao i sa pozivnim brojem.Da nije tužno bilo bi smešno.

  • Miodrag Novi Sad

    4. februar 2017 | 09:07

    Ni jedna jedina stvar za Srbe nije urađena...a da je već dogovorena.Treba li komentar???

  • rex

    4. februar 2017 | 09:49

    Voz , zid ... jos kolko autogola !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA