Počeli radovi na novoj konstrukciji u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Konstrukcija će biti pomerena za 2,2 metra ka sevrnoj strani grada, biće širine metar i dvadeset i visine u jednom delu sedamdeset a u drugom kaskadnom delu četrdeset santimetara, dužine preko pedeset metara

  • 6

Uklanjanjem starog zida i kopanjem temelja za novu konstrukciju počeli su danas oko devet časova radovi na uređenju prostora u blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice koji će biti deo pešake zone u ulici Kralja Petra Prvog u ovom delu grada.

Počinje izgradnja betonske strukture umesto zida u Kosovskoj Mitrovici

Vučić: Dogovor o zidu isti kao 8. decembra

Ograđen potporni zid, danas počinje uklanjanje. Kosovska vlada: Dogovor će smanjiti tenzije na severu

Pre početka radova lokaciju su obišli nadležni iz Inspekcije za prostorno planiranje. Oni nisu davali izjave medijima samo su kratko rekli da je sve u redu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić rekao je novinarima da će se nova konstrukcija uklopiti ambijentalno u ostatak pešačke zone.

- Mi danas ne možemo završiti ono što smo započeli, važno je da obeležimo teren, radnici će iskopati temelje i sve ono što bude potrebno za te prve radove - rekao je Rakić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Konstrukcija će biti pomerena za 2,2 metra ka sevrnoj strani grada, biće širine metar i dvadeset i visine u jednom delu sedamdeset a u drugom kaskadnom delu četrdeset santimetara, dužine preko pedeset metara. U jednom delu će biti prekida od devet metara i u tom prekidu biće potapajući čelični stubići koji će služiti za prilaz vatrogasnih vozila, hitne pomoći i policijskih vozila, kako bi mogli nesmetano da obavljaju svoje obaveze.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ispod te konstrukcije biće biciklistička staza širine dva metra, kretaće se od kafića "Dolčevita“ prema Bošnjačkoj mahali. I na stazi će se nalaziti potapajući stubići.

Foto: Tanjug/Dejan Simicevic Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Ključevi, kartice ili daljinski upravljači biće u rukama Lokalne samouprave a oni će dati onima zbog kojih ti stubići postoje, Vatrogasnoj službi, Hitnoj pomoći i Policijskoj stanici Severna Mitrovica, rekao je ranije Goran Rakić.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    7. februar 2017 | 11:26

    Ruše grade,niko tamo me radi nista i sve to mi gradjani srbije placamo,samo se pitam dokle!

  • Jugosloven 11

    7. februar 2017 | 12:37

    i šta sada ?

  • Lira ...

    7. februar 2017 | 15:49

    Ne brinem...sve je to davnooo dogovoreno.Strašno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA