RIK: Počele pripreme za predsedničke izbore

Inače, izborni materijal se čuva četiri godine

  • 8

U zgradi Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana u toku su pripreme prostorija za prijem novih glasačkih listića na izborima za predsednika Srbije koji će biti održani na proleće, dok će izborni materijal sa prošlogodišnjeg glasanja biti premešten u magacin u Zemunu.

Da se parlamentarni izbori održe u nedelju, bilo bi drugog kruga, ali SNS ubedljivo pobeđuje! (FOTO)

Republička izborna komisija danas je na sednici odlučila da se izborni materijal sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, održanih 24. aprila i ponovljenih na pojedinim mestima 4. maja, iz zgrade u Kralja Milana premesti u magacinski prostor Privrednog društva "Papir servis FHB" d.o.o. u Zemunu.

Izborni materijal koji će biti premešten u magacin uključuje glasačke listiće, kontrolne listove za proveru ispravnosti glasačkih kutija i potvrde o biračkom pravu za glasanje van biračkom mesta.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Uslovi i način čuvanja izbornog materijala urediće se ugovorom koji će potpisati "Papir servis FHB" i predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Kako se navodi u odluci, ugovorom će se odrediti način čuvanja izbornog materijala tako da ne bude dostupan neovlašćenim licima, kao i način postupanja sa izbornim materijalom nakon isteka roka za njegovo čuvanje.

Inače, izborni materijal se čuva četiri godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

RIK je odlučila da će se o sprovođenju odluke o premeštanju izbornog materijala starati sekretar RIK-a.

Na današnjoj sednici odlučeno je da RIK, po zahtevu za slobodnan pristup informacijama od javnog značaja koji je podnela poslanička grupa DJB, u elektronskom obliku toj poslaničkoj grupi dostavi zapisnike o radu biračkih odbora sa 15 biračkih mesta na izborima za narodne poslanike koji su održani 24. aprila prošle godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA