Zajedno da se borimo za pravdu, a ne da sila bude kriterijum: Marković sa ambasadorima Grupe arapsko – afričkih zemalja

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme sastao se sa ambasadorima Grupe arapsko – afričkih zemalja

  • 4

U ambasadi Palestine u Beogradu održan je drugi sastanak predsednika Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme i privrednika iz Jagodine i Kraljeva sa ambasadorima Grupe arapsko – afričkih zemalja. Marković je preneo ambasadorima pozdrave u ime premijera Srbije i kako je rekao, budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra inostranih poslova Ivice Dačića.

Izetbegovićeve poruke truju mlade generacije: Drecun o zahtevu za reviziju presude protiv Srbije

TAČI LOBIRA PO ŠPANIJI: Kosovo nije Katalonija

Očekujem da podržite Srbiju u borbi za pravdu, kazao je Marković i napomenuo da na Kosovu i Metohiji kosovski Albanci ne poštuju ni Briselski sporazum ni Rezoluciju 1244.

- U Bosni i Hercegovini, Bakir Izetbegović mimo Dejtonskog sporazuma i bez saglasnosti Srba i Hrvata, protiv svih mogućih prava traži reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, a koji je takvu tužbu već jednom odbio. Takođe u Hrvatskoj su učestali profašistički skupovi i poruke, a uz to je jedan od najvećh zločinaca od Drugog svetskog rata, Ante Gotovina, dobio funkciju savetnika najviših državnih organa - rekao je Marković u obraćanju ambasadorima 14 arapsko – afričkih zemalja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Marković je pozvao ambasadore da se zajedno sa Srbijom bore za pravdu, a ne da sila bude kriterijum.

- Isto tako vas pozivam da, ukoliko se ponovo na dnevnom redu Uneska nađe zahtev Kosova za prijem, da to vaše zemlje to odbiju. Srbija je vojno neutralna zemlja i borićemo se da tako i ostane. Predlažem takođe da uspostavimo slobodan protok ljudi i roba te da se poveća ekonomska saradnja između Srbije i vaših zemalja - poručio je Marković i naglasio kao odličan primer saradnje projekat "Beograd na vodi" koji vodi kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasdor Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan rekao je kako njegova zemlja želi da unapredi dobre odnose sa Srbijom te da je današnji sastanak održan upravo sa tim ciljem.

- Mi smo solidarni sa Srbijom. Mi želimo Srbiji stabilnost i mir i uslov za prosperitet i napredak je upravo mir. Nema napretka bez mira. Zato mi želimo da vidimo Srbiju i ceo Balkan u stabinosti i miru. To je za vašu državu veoma važno naročito u danima kada se Srbija sprema za predsedeničke izbore. Mi takođe potvrđujemo naše prijateljstvo prema srpskom narodu i srpskoj državi i želimo još jače veze Srbije i Grupe arapsko – afričkih zemalja - izjavio je domaćin današnjeg sastanka, ambasador Palestine u Beogradu, Mohamed Nabhan.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Današnjem sastanku su prisustvovali ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Alžira, Katara, Iraka, Kuvajta, Libanona, Maroka, Tunisa, Angole, kao i visoki predstavnici ambasada Libije, Konga, Gvineje i Nigerije. U delegaciji sa Markovićem bili su vlasnici kompanija iz Jagodine i Kraljeva.

Dogovorena je saradnju ovih kompanija sa sličnim fabrikama iz arapsko – afričkih zemalja, uz pomoć njihovih ambasada u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. februar 2017 | 13:51

    Kik boks, nema veze sa - siledzijstvom... (Nekadasnji "Tigrovi",sad pevaju -"Odu radosti".)...

  • Dragan,Niš

    20. februar 2017 | 19:08

    Po sve prilike,ovaj Palma će da avazuje neko ministarsko ili ambasadorsko mesto!!

  • P.P.

    20. februar 2017 | 18:51

    Palma i DIPlOMATIJA???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA