≫ 

SPS I PUPS obeležili Međunarodni dan socijalne pravde

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da PUPS, partija socijalne pravde, od svog nastanka vodi borbu za stabilnu i ekonomski utemeljenu Srbiju

  • 8

Danas se obeležava Međunarodni dan socijalne pravde, a Savet za socijalnu politiku Glavnog odbora SPS tim povodom sopštava da je važno da se na nacionalnom i lokalnom nivou kreiraju okviri politike koji će svima omogućiti da razviju lični potencijal i budu ravnopravni deo društva.

PUPS podržao kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da PUPS, partija socijalne pravde, od svog nastanka vodi borbu za stabilnu i ekonomski utemeljenu Srbiju.

Krkobabić je u saopštenju povodom Svetskog dana socijalne pravde rekao da je upravo borba za stabilnu i ekonomski utemeljenu Srbiju, za sigurne i redovne plate i penzije, borba protiv siromaštva, nezaposlenosti, svih vidova diskriminacije, naročito starosne i pružanja jednakih šansi za sve, borba koju PUPS vodi od svog nastanka.

- Bogata zemlja ne znači da je i socijalno pravedna, i zato je neophodno prisustvo partija kakav je PUPS, čije je načelo socijalna pravda za sve, za zaposlene, za penzionere, za mlade i stare - rekao je Krkobabić.

Foto: Pošte Srbije Foto: Pošte Srbije

Kako se navodi u saopštenju GO SPS, politika koja svim građankama i građanima bez obzira na polne, rasne, socijalne, verske ili druge razlike omogućava da se u potpunosti razviju, u skladu je sa ciljevima nove razvojne agende OUN-a "Održivi razvoj" za period od 2016.godine do 2030.godine.

Savet za socijalnu politiku će, saopštava se, u narednom periodu raditi na predlaganju mera društvene podrške porodici i deci, programa pronatalne politike.

Takođe, saopštavaju, radiće se i na skretanju pažnje šire društvene javnosti i osmišljavanju efikasnog odgovora društva na problem porodičnog nasilja.

Uspostavljanje otvorenog i razvijenog društva, navodi se u saopštenju, zahteva da privredni-ekonomski razvoj prati i socijalni razvoj kroz ulaganje u ljudski kapital, unapređenje socijalnog dijaloga i uspostavljanje pravednije društvene raspodele.

Generalna skupština UH proglasila je 20. februar za Međunarodni dan socijalne pravde, koji se obeležava od 2009. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. februar 2017 | 12:46

    Samo nek' se krka,samo nek' se mljacka,za posebne goste,ponovo -"Miljacka".A jel' bio, "svadbarski kupus",od Krkinih - 100 kg.?)...

  • Misirac

    21. februar 2017 | 07:36

    Zar ova dvojica nisu u Bačvanskoj 14 ?

  • Starac Fočo

    21. februar 2017 | 11:06

    Kakav dvojac bez kormilara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA