≫ 

Vučić: Šanse su 50:50 između mene i dosovskih kandidata

Vučić je negirao da je bugarski biznismen Vasil Cvetanov finansirao njegovu kampanju na prethodnim parlamentarnim izborima

  • 87

Premijer Srbije i kandidat SNS za predsednika Republike Aleksandar Vučić je rekao da su podjednake šanse na izborima između njega i dvojice, kako kaže, dosovskih kandidata. On je najavio da će predsednica Skupštine Srbije sutra saopštiti datum održavanja predsedničkih izbora.

I kada napustim Vladu, Srbija ostaje na evropskom putu: Vučićeva poruka ambasadorima COELA

O premijeru posle izbora, verujem u Vučićevu ubedljivu pobedu

Vučić je, u izjavi novinarima, ukazao da će izbori biti održani u skladu sa zakonom, te odbacio kritike „onih kojima je rok za kampanju kratak".

- Oni već šest meseci drže skupove - primetio je Vučić i dodao da će SNS kampanju početi kad izbori budu formalno raspisani.

Dodao je da su predizborni skupovi opozicionih kandidata inače protivzakoniti, te da ih protivzakonito plaćaju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Rekao je su šanse "DOS-ovskih kandidata" i njega na predsedničkim izborima jednake, 50-50 odsto, i da će se rezultat znati na dan izbora.

- Na izborima ćemo imati dvojicu DOS-ovskih kandidata i jednog radikalskog na jednoj strani i mene na drugoj, kao kandidata koji podržava rad vlade. Kakav će rezultat biti videćemo na dan izbora, a kada će oni biti, objaviće sutra predsednica Skupštine - rekao je Vučić.

Ni dinar od tajkuna mi ne treba

On je negirao da je bugarski biznismen Vasil Cvetanov finansirao njegovu kampanju na prethodnim parlamentarnim izborima, navodeći da njegova stranka ne uzima ni dinar od tajkuna.

- Ne znam ni ko je Vasil Cvetanov - rekao je Vučić novinarima upitan da komentariše navode predsednika Nove stranke da Cvetanov finansira SNS.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je rekao da kampanje SNS ne finansira nijedan tajkun, te da njegova stranka ne uzima novac od tajkuna, za razliku od opozicije, već da dobijaju novac u skladu sa brojem poslanika.

- Mi još nemamo ni predizborne skupove, sve dok se izbori ne raspišu. Mi imamo novac, ne trošimo, štedimo - rekao je Vučić.

Vučić je, komentarišući ovo pitanje novinara, uz obrazloženje da to tvrdi opozicija, primetio da će se tek u kampanji naslušati izmišljotina i neistina, jer će to nekima biti poslednja prilika da dođu na vlast.

Šrederov dolazak nije koštao ni dinara

Vučić je negirao i navode opozicije da je nedavni dolazak bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera u Beograd koštao 150.000 evra, navodeći da su takve ocene sramotne.

Vučić je rekao da je Šreder veliki prijatelj Srbije i da je čast što je bio u Srbiji.

- Ni dinara nije tražio. Reč je o ozbiljnom, svetski poznatom lideru. Naravno da nije koštao ni dinara. Ako mi pokažete bilo koji dokaz da je koštalo, ja više nisam predsednik vlade - rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da je aktuelna kancelarka Nemačke pohvalila Šredera kao veoma dobrog lidera, iako su, primetio je, njih dvoje, "ljuti" protivnicipoput Zvezde i Partizana.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U kampanju van radnog vremena, svi na posao

Vučić je poručio da će u kampanji za predsedničke izbore učestvovati van radnog vremena, te da ne može nikoga da opravda ukoliko u njoj učestvuje i izostaje sa posla.

- Ljudi, svi na posao. Posao je najvažniji - rekao je Vučić na otvaranju radova Koridora 11 na deonici Surčin - Obrenovac.

Na opaske novinara da na današnjem skupu ima i onih koji bi trebalo da su na poslu, premijer je zapitao da li su sigurni u to, ali i podvukao da ne može i neće da pravda bilo koga ko je to učiniio.

- Ako je neko to uradio ne mogu da ga pravdam. Ja ću svoju kampanju da radim van radnog veremena - rekao je Vučić.

Ipak, primetio je, nekima stalno smetaju ljudi koji podržavaju i njega i ono što radi vlada i koji dolaze na javne skupove da to i pokažu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. mart 2017 | 17:24

    Opozicija je jako slaba na spram Aleksandra Vučića.

  • Aleks

    1. mart 2017 | 17:57

    Još jednom je dokazao da neće nikog da ponižava, iako zna da je 60% glasača za njega.

  • Bane

    1. mart 2017 | 14:01

    Mislim da nam se premijer malo podcenio ovom izjavom. Nema šanse da opozicija postigne rezultat od 50% glasova. Isto tako ne postoji šansa da premijer ne dobije manje od 60%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA