≫ 

Dačič o poseti albanskog predsednika Bujanovcu: Poseta Nišanija nije sporna, ali jesu poruke

- Nikakva ''tiranska platforma'' u Srbiji neće proći - jasan je Dačić

  • 11

Poseta albanskog predsednika Bujara Nišanija opštinama juga centralne Srbije najavljena je diplomatskim kanalima i ona sama poseta nije sporna, već su sporne poruke, koje će se čuti i videti i o njima će se vlada jasno izjasniti, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

SKANDAL U BUJANOVCU: Šokantne poruke dobrodošlice albanskom predsedniku, ignorisali srpsku himnu (FOTO)

 

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da će poseti Nišanija Bujanovcu i Preševu prisustvovati predstavnik vlade, ali je dodao da nije njegovo da to saopštava, već da je to odluka predsednika vlade.

 

- Biće prisutan koordinator za KiM Zoran Stanković. Šta mi mislimo o toj poseti i šta su njeni motivi to je drugo pitanje, ali kada govorimo o proceduri koja bi trebalo da postoji u diplomatskim krugovima, ona je na neki način ispoštovana - rekao je Dačić.

 

Foto: Tanjug/STR

Foto: Tanjug/STR

 

Dačić bi, kako je rekao, voleo da Srbi u Albaniji imaju prava kao Albanci u Srbiji, samo što je to "fatamorgana i naučna fantastika", jer, kako je istakao, u Albaniji prvo je Srbima bilo zabranjeno da imaju srpska prezimena, kao i da se izjašnjavaju kao Srbi.

 

- I sada, kada imate situaciju da nema tamo više Srba, onda kažete da nema problema sa Srbima. Kao i u Hrvatskoj - rekao je potpredsednik vlade.

 

I u tom smisllu, to je cinična poruka, - zabrinutost o pravima, da treba Albanija da se bavi tim pitanjima.

 

- Nikakva ''tiranska platforma'' u Srbiji neće proći - jasan je Dačić.

 

<a href="http://daljinac.telegraf.rs/" target="_blank"><img class="alignnone size-full wp-image-2648710" src="http://xdn.tf.rs/2017/03/03/Daljinac-baner.jpg" alt="Daljinac baner" width="830" height="200" /></a>

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi bk

    7. mart 2017 | 16:00

    Zašto onda naš "predsednik" nije mogao da udje na Kosovo i Metohiju,ako je već ta pokrajina u sastavu Srbije?

  • ...i td

    7. mart 2017 | 18:51

    A onda sutra kazu kako nas niko ne postuje.Pa ko da te postuje ako ti samog sebe ne postujes.Pustas svakakve da ti setaju po drzavi i jos ih hvalis.Sto Meksicki predsednik nije otisao u LA(recimo)i pustio Meksicku himnu bez Americke.Ili Rumunski u Madjarsku?Kakva smo mi vnago.I treba da nas kresu,ko god stigne.

  • GAGA

    7. mart 2017 | 18:23

    Samo u Srbiji jedan predsednik drzave navodno prijateljski obilazi gradove a da se ne sastaje sa drzavnicima i to je normalno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA