≫ 

Škola "Vojvoda Stepa" dobila novu salu, svečanom otvaranju prisustvovao Vučić (FOTO)

Svečanom otvaranju prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da je veoma važno da naša deca mogu da nauče na greškama iz naše istorije, ali i da mogu da budu vaspitavana da upravljaju savremenim tehnologijama

  • 51

Voždovačka Osnovna škola "Vojvoda Stepa" dobila je danas novu fiskulturnu salu i 13 savremeno renoviranih učionica, čija je ukupna vrednost 1,5 miliona evra.

Vučić: Nije tajna, svi Srbiju vide kao sledeću članicu EU

Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom, u Sarajevo idem zbog budućnosti Zapadnog Balkana: Vučić o situaciji u regionu

Vučić: Od protivkandidata nisam čuo nijednu smislenu ideju

Svečanom otvaranju prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da vlada ulaže u mlade, da je za rekonstrukciju voždovačke škole izdvojeno 1,6 miliona evra, te dodao da se trenutno za 240 objekata u Srbiji radi projektna dokumentacija ili je rekonstrukcija u toku.

Vučić je rekao i da je veoma važno da deca mogu da nauče na greškama iz istorije, ali i da mogu da budu vaspitavana da upravljaju savremenim tehnologijama.

- Uveren sam da po tom pitanju ne moramo i ne smemo da zaostajemo za razvijenim svetom - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je deci poručio da im nisu najbolji prijatelji oni koji im govore da ne uče i da ne rade.

- Iako se nekada ljutite na tate i mame, kada kažu da zagrejte stolicu i ucite još vise, moj savet je da naterate sebe da učite i radite jer ćete biti uspešniji u budućnosti - rekao je Vučić.

Otvaranje nove zgrade osnovna skola Vojvoda Stepe na Vozdovcu, Aleksadar Vucic24

On je istakao i da je vreme da se u tom delu Beograda izgradi i novi vrtić i nova zgrada za predškolsku decu, ističući da ćemo ove godine videti jasniji napredak u broju dece na nivou Srbije, ne samo na KiM, već i u drugim delovima zemlje.

Premijer je deci poručio da zaborave na nasilje u školi, da brinu o svojim drugarima i drugaricama, jer, kaže, samo ujedinjeni mogu da postignu bolje rezultete.

- Tuče, nasilje i problemi ne rešavaju ništa, samo rad i sloga su ono što će vas dovesti do boljih rezultata. Da budete uspešniji od nas, da vaša generacija bude bolja i da Srbiji donesete još veću srecću i uspeh - poručio im je Vučić.

Otvaranje nove zgrade osnovna skola Vojvoda Stepe na Vozdovcu, Aleksadar Vucic22

On je učenicima rekao i da se lepo igraju u fiskulturnoj sali, ali i da iskoriste 13 novih učionica na pravi način.

- Iako su me mnogi zvali predsednikom vlade za toalete, kako god da me zovu, drago mi je da mogu da kažem da je ovoj deci lepša škola i da im je bolje - rekao je Vučić.

Fiskulturna sala će biti opremljena dodatnim spravama za vežbanje, a kabineti računarskom opremom, audio i video opremom i nastavno tehničkim sredstvima.

Otvaranje nove zgrade osnovna skola Vojvoda Stepe na Vozdovcu, Aleksadar Vucic23

Osmoletku "Vojvoda Stepa", koja postoji 123 godine, od 1894, pohađa više od 900 učenika koji nikada nisu imali fiskulturnu salu, pa su škola i gradski Sekretarijat za obrazovanje plaćali šest miliona dinara godišnje obližnjoj privatnoj hali.

Ekspertizom Sekretarijata za obrazovanje 2008. godine naloženo je da se odvojeni objekat škole ukloni, jer je krajem 70-ih godina sagrađen od azbestnog materijala, koji je štetan po zdravlje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Do jeseni 2015. godine, taj deo zgrade koristili su učenici, jer su se tu nalazili produženi boravak, specijalna odeljenja, biblioteka, kuhinja sa trpezarijom i računovodstvo.

Škola je ušla u projekat Evropske investicione banke i Ministarstva prosvete, pod nazivom "Program modernizacija škola u Srbiji".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uslov da se potpiše protokol bio je da se reši pitanje imovine škole, pa se opština Voždovac odrekla prava svojine na parcelama na kojima je planirana gradnja u korist Grada Beograda, kao bi se dobila građevinska dozvola.

U proleće 2014. godine Privremeni organ grada Beograda potpisao je svoje obaveze tada su počeli radovi, a u julu 2016. godine zgrada koja je izgrađena od azbesta je srušena i počeli su radovi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA