17

TAČI NE ODUSTAJE: Stranci mogu za pet minuta da ubede Beograd oko vojske

Tači je rekao da ukoliko međunarodna zajednica ne može da ubedi Srbe da podrže ustavne promene, onda će se menjati Zakon o bezbednosnim snagama Kosova (BSK), prema inicijativi koju je on preduzeo

Hašim Tači, vojska Kosova, SAD, NATO
Foto-montaža: Profimedia/AFP, Tanjug/AP, Wikimedia

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da međunarodna zajednica, ako to stvarno želi, može za pet minuta da ubedi Beograd da podrži formiranje Vojske Kosova. U intervju za dnevnik Zeri, Tači je rekao da je stvaranje Vojske Kosova “put sa koga nema povratka” i da samo ostaje otvoreno pitanje da li će se to obaviti ustavnim izmenama ili promenom zakona.

Kontinuitet zločina zaustaviti izručenjem Haradinaja

Mustafa i Tači ni selfi ne mogu da naprave iznad Trepče

– Beograd drži Kosovo kao taoca i neopravdana je dilema međunarodne zajednice da ubedi kosovske Srbe da se mandat BSK promeni ustavnim izmenama – rekao je Tači.

Tači je dodao da ukoliko međunarodna zajednica ne može da ubedi Srbe da podrže ustavne promene, onda će se menjati Zakon o bezbednosnim snagama Kosova (BSK), prema inicijativi koju je on preduzeo.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

On je rekao da je bliskoj koordinaciji sa Vladom o Predlogu zakona o BSK i da očekuje da u zakonskom roku bude predat Skupštini na razmatranje.

Kosovski predsednik je od koalicionih partnera – Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova zatražio da ubede svoje poslanike da glasaju za predlog demarkacije sa Crnom Gorom, jer je to uslov za liberalizaciju viza.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bezbednosne snage Kosova, Hašim Tači, Kosovo i Metohija
Popularni komentari
 • l
  livia

  Odzvonilo je tebi i od stranaca, a kamo li ne od Srbije!

 • W
  Wien

  “Put sa kojeg nema povratka”….bravo Taci…tamo cemo vas sve poslati…sanjam svaki dan tako nesto…put bez povratka za Tacija i njegove….

 • L
  Lazar

  Neće nas niko ubeđivati ništa. Ako pokušaju da naprave vojsku to bi značilo totalno gubljenje podrške Natoa i međunarodne zajednice, ali i eu.

foto dana

video dana