Poslanici Srpske liste vraćaju se u kosovski parlament

Unutar Liste prethodnih dana razgovarano je o mogućnostima da se kroz institucije suprotstavi transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova

  • 2

Posle petomesečnog prestanka učešća u kosovskom parlamentu u znak protesta zbog donošenja Zakona o Trepči, poslanici Srpske liste doneli su odluku da se vrate.

 

KOSOVO JE SRCE SRBIJE: Ovi lideri i političari su uvek branili Srbiju i bili na njenoj strani

 

-Odluku smo doneli isključivo u interesu našeg naroda, odnosno srpske zajednice koja živi na Kosovu i uopšte svih građana koji žive na Kosovu – potvrdio je za RSE predsednik Srpske liste Slavko Simić.

 

Prema njegovim rečima "odluka je doneta u pravom trenutku, naš vid protesta imao je efekta".

 

Unutar Liste prethodnih dana, kako je naveo, razgovarano je o mogućnostima da se kroz institucije suprotstavi transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova i da se pokrene proces formiranja Zajednice srpskih opština.

 

-Želimo da sprečimo Prištinu da krene u samostalni aranžman formiranja Zajednice bez političkih predstavnika Srba i srpske zajednice, jer sporazum o Zajednici je u vlasništvu srpskog naroda na Kosovu i mi ćemo imati ključnu uloguu izradi statuta i formiranju Zajednice – rekao je Simić.

 

Simić je naglasio da Srpska lista kroz institucije želi da da doprinos da se krene u proces formiranja, da razgovaramo sa našim koalicinom partnerima, da pokrenemo to pitanje na sednici skupštine, kroz skupštinske odbore, na sednicama vlade i na međuministarskimkomisijma i da se kroz insitucije suprotstavimo svakom zakonu i procesu koji je u suprotnosti sa interesima srpskog naroda i krši vitalne interese srpske zajednice koja živi na Kosovu.

 

Za danas u podne zakazana je sednica Predsedništva skupštine Kosova na kojoj će Simić učestvovati.

 

Baner, izbori 2017

 

(Telegraf.rs/RSE)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    27. mart 2017 | 19:12

    Odluku ste doneli zbog izbora i Vuvica...

  • Milorad

    29. mart 2017 | 04:59

    Srbi treba da budu u parlamentu kosova i da ze ponasaju u odlukama kao pokrajinskom parlamentu ,kao sto i jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA