SKONUS: Ne doživljavamo proteste kao studentske

Apelujem na sve studente da ne dozvole da ih neko iskorišćava i izmanipuliše u političke svrhe - rekao je Savić

  • 21

Studentska konferencija Univerziteta Srbije (SKONUS) nema nikakve veze sa političkim skupovima koji se proteklih dana događaju u nekoliko gradova Srbije, i ta okupljanja i ne doživljavamo kao proteste studenata, izjavio je danas predsednik SKONUS-a Milan Savić.

Na mržnju smo navikli: Vulin o grafitima koji pozivaju na ubistva

ZBRKA! Šta učesnici protesta traže i da li iza zahteva stoje studenti?

- Uvek smo podržavali volju i zahteve studenata kada se radilo o borbi za njihova prava i kvalitet studiranja, ali apelujem na sve studente da ne dozvole da ih neko iskorišćava i izmanipuliše u političke svrhe - rekao je Savić Tanjugu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekao, svaki student, kao punoletan građanin, ima pravo na političko opredeljenje i politički aktivizam, ali Studentska konferencija Univerziteta Srbije je organizacija studenata a ne političkih aktivista.

- Naša organizacija će, razume se, podržati svaku javnu polemiku koja bi se bavila problemima i željama mladih i studentske populacije ukoliko se ona odvija u okviru demokratskog dijaloga - poručio je Savić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draškić

    6. april 2017 | 17:04

    Zna li ta balavurdija tzv "demonstranti" išta o pravu, izborima i politici? Postoji u zakonima i ustavu utemeljen izborni sistem i mehanizam a koji su sve stranke i učesnici u izborima prihvatili. Ne može se posle kada se ubedljivo izgubi na izborima reći: "puj pike izbori ne važe jer smo izgubili na njima". To ovoj balavurdiji nije jasno. Oni ne poštuju ni ovu državu ni druge građane ni zakone. To je neiživljena horda balavurdije koja bi htela pošto poto da bude u centru zbivanja. I da tako zapravo izbegne svoje obaveze vezane za učenje, sticanje vaspitanja, poštivanje drugih građana i države u kojoj žive.

  • Hehe

    6. april 2017 | 18:51

    Ma koji bre studenti.Sta mi imamo sa politikom. Ja sam student i boricu se za nasa prava, politaka nas ne zanima nego knjiga.

  • Vesna

    6. april 2017 | 18:19

    Kakvi studenti, to su deca i rođaci političara iz kruga dvojke koji su izgubili izbore, kao i strani placenici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA