Šef UNMIK-a: Treba sprovesti istragu protiv Haradinajevog brata

Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo

  • 9

Povodom preteće izjave poslanika u Skupštini Kosova Daut Haradinaj, inače brat Ramuša Haradinaja lidera Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg kosovskog premijera da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina ukoliko Ramuša francuske vlasti izruče Srbiji, oglasio se specijalni izaslanik Generalnog sekretara OUN-a za Kosovo, šef UNMIK-a Zahir Tanin.

Brat krvnika otvoreno preti: Ako Ramuš bude izručen Srbiji, na Kosovu vas neće biti

-Izjava koju je ovog vikenda dao viši kosovski parlamentarac, koristeći govor mržnje da bi pretio etničkim čišćenjem je neprihvatljiva, i razlog je za ozbiljnu zabrinutost – rekao je Tanin.

On je pozvao “sve odgovorne vođe da osude ovu izjavu, a i pravosudne organe da sprovedu neophodnu istragu o ovom incidentu i preduzmu odgovarajuće mere u skladu sa zakonom Кosova”.

Da podsetimo, Daut Hardinaj je rekao da bi izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji tj. “greška” koju bi mogao da počini sud u u Kolmaru, u Francuskoj, moglo dovesti do etničkog čišćenja Srba na Kosovu.

- Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale - rekao je Daut Haradinaj.

Foto: Wikipedia/Lawrence Jackson Foto: Wikipedia/Lawrence Jackson

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije šef UNMIK-a Zahir Tanin će se sutra sastati sa pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Ljubomirom Marićem u Kosovskoj Mitrovici.

Daljinac baner

(S.S)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    10. april 2017 | 22:06

    Pa zasto ne sprovedes istragu,unmik je Bog i batina na Kosovu,ti si odgovoran za red i zakon,istrazi,uhapsi,osudi...ako ti dozvole zapadne "demokrate" sa Medlin Olbrajt na celu...

  • Tigar

    10. april 2017 | 21:10

    Mozda je zapad namerno i planirano uhapsio Haradinaja sa namerom da ga izruce Srbiji.Svrha svega toga i jeste nemiri na Balkanu.U Makedoniji je takodje veoma usijana atmosfera.Rasturanjem Makedonije umesace se pored Albanije i Bugarska i Grcka.

  • RRXxxx

    10. april 2017 | 20:54

    Sta seta zlikovac slobodno.Sta je Taci zanemo si.Niste na opankama doneli zemlju iz Albanije.Ovo je Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA