SREBRNA SABLJA NAD KOSOVOM: Iznenadna vežba KFOR-a posle pretnje Haradinaja Srbima (FOTO)

Gotovo istovremeno sa pretnjama Haradinajevog brata, održana je vežba KFOR-a, koja je imala za cilj da pokaže sposobnost da se zaštite i spasu građani od svih mogućih pretnji

  • 11

Brat ratnog zločinca i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj zapretio je ratom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju. Gotovo istovremeno, u bazi KFOR-a u Filmskom gradu u Prištini održan je prvi deo vežbe pod nazivom "Srebrna sablja", koju je predvodio brigadni general Kristijan Rajner. Kako je saopšteno, vežba je imala za cilj da pokaže sposobnost da se zaštite i spasu građani od svih mogućih pretnji.

METAK U POTILJAK: 19 svedoka je zverski ubijeno zbog Haradinaja

NE ŽALE PARE ZA LOBISTE: Formiran novi ALBANSKI kokus, a ovo senatori će ga predvoditi

Uz i onako krhku bezbednosnu situaciju, dodatan strah među srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji stvorila je izjava Haradinajevog brata da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosovo bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

Foto: Facebook/Daut Haradinaj Foto: Facebook/Daut Haradinaj

- Mogu da nas ubace u rat, ništa drugo. Ne znam za druge, ali ja znam za sebe - ako oni naprave grešku i učine to (izruče Ramuša Haradinaja), onda budite spremni za ozbiljnije teme. Ako želite etničko Kosovo bez Srba, onda hajde da se šalimo - rekao je Daut Haradinaj.

Da li zbog sećanja na martovski pogrom Srba 2004. godine, ili čvrstog obećanje čelnika NATO da će KFOR štititi srpsku zajednicu na Kosovu ili pak preventivna reakcija, gotovo istovremeno sa izjavom Dauta Haradinaja održana je vežba međunarodnih snaga u Prištini.

Foto: jfcnaples.nato.int Foto: jfcnaples.nato.int

U bazi KFOR-a u Filmskog gradu u Prištini održan je prvi deo vežbe pod nazivom "Srebrna sablja", koju je predvodio brigadni general Kristijan Rajner.

Kako je navedeno u saopštenju KFOR-a, vežba je imala za cilj da predstavnicima bezbednosnih struktura na Kosovu pokaže kako se upravlja vanrednim situacijama.

Foto: jfcnaples.nato.int Foto: jfcnaples.nato.int

- Predstavnici Policije Kosova, Euleksa, Kosovskih bezbednosnih snaga učestvovali su po scenarijama koje je postavila Kosovska Agencija za upravljanje vanrednim situacijama, koja je zadužena za podršku građanima i prvim linijama odgovora u pripremama, zaštiti i spasavanju od svih mogućih pretnji, bilo da su one izvazvane prirodno ili od strane ljudske ruke - piše u saopštenju KFOR-a.

Foto: jfcnaples.nato.int Foto: jfcnaples.nato.int

Zamenik komandanta KFOR-a brigadni-general Kristijan Rajner se u ime komandanta KFOR-a, general-majora Đovanija Funga, zahvalio svim ušesnicima vežbe na saradnji i učešću.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Što ja?

    11. april 2017 | 14:52

    Vežbaju kako da pomognu šiptarima da što pre završe sa čišćenjem!!!Braniće Srbe kao i mnogo puta ranije!!!

  • ХМ

    11. april 2017 | 14:38

    Јел то неки виц. КФОР да брани Србе.

  • Ja

    11. april 2017 | 16:26

    Koji foliranti ! Bacaju Srbima sarenu lazu da se osecaju sigurnim i zasticenim a onda .?. Nismo mogli nista - nemamo mandat ! Banda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA