Američki senator "ne veruje" da će biti ponovo rata u bivšoj Jugoslaviji

- Ne verujem da će biti rata, ali verujem da ovo zahteva koncentrisanje nastojanja svih zemalja regiona, ali i druge zemlje, uključujući SAD da ovde svi treba da se angažujemo - naveo je Mekejn prilikom posete Sarajevu

  • 33

Predsedavajući Odbora za Oružane snage američkog Senata, senator Džon Mekejn, izjavio je danas u Sarajevu da ne veruje da će na ovim prostorima biti rata, ali da postoje oblasti koje značajno brinu ne samo, kako je rekao, ovde u BiH, što zahteva angažovanje svih zemalja regiona i SAD.

SRBIJA "SILA POMIRENJA": Mekejn posle susreta sa vili "Mir"! Vučić: Nećemo ni u jedan vojni savez (VIDEO) (FOTO)

- Reći ću da je novi predsednik Srbije odmah došao ovde nakon što je izabran i ne možemo zaboraviti da sukob koji je u prvih 50 godina prošlog veka tražio pažnju sveta počeo ovde.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To je argument za nas da svet fokusira pažnju i podršku izgradnji demokratije koji su potcrtani u Dejtonskom sporazumu. Ne verujem da će biti rata, ali verujem da ovo zahteva koncentrisanje nastojanja svih zemalja regiona, ali i druge zemlje, uključujući SAD da ovde svi treba da se angažujemo - naveo je Mekejn.

Mekejn je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li će u regionu biti rata, preneli su BiH mediji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vespa-zijan

    11. april 2017 | 23:44

    Ovaj je srbomrzac i to izuzetan. On i Bob Dol su 90 i za vreme bombardovanja pljuvali po nama koliko su mogli ! A , mogli su mnogo !!! Djubre jedno !!!

  • Tanče

    11. april 2017 | 21:34

    Samo vi ameri sto dalje od nase Srbije.

  • Сале 269

    11. april 2017 | 20:20

    Немојте се молим вас ангажовати, јер где ви "турите" носину, ту следи, не рат него катастрофа, катаклизма, хаос , пропаст, беда, осиром. уранијум.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA