Ovi što ne priznaju rezultat dižu rejting Vučiću

Ne bih govorio o brojevima, ali ono što sam video deluje mi neverovatno koliko podrška raste. Nisam mogao da verujem koliko su ovi koji ne mogu da prihvate realnost u Srbiji naljutili građane Srbije - rekao je Stefanović

  • 42

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da najnovije istraživanje javnog mnjenja pokazuje da raste podrška lideru naprednjaka i izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Stefanović je na konferenciji za novinare u SNS rekao da su to rezultati istraživanja jedne od najboljih agencija u Srbiji, koja je pogodila i rezultate predsedničkih izbora u par procenata.

 

SLEDEĆA NEDELJA KLJUČNA: Haos u Skupštini okidač za nove izbore?

 

Vučić: Neka protesti traju što duže, za mene bolje

 

- Ne bih govorio o brojevima, ali ono što sam video deluje mi neverovatno koliko podrška raste. Nisam mogao da verujem koliko su ovi koji ne mogu da prihvate realnost u Srbiji naljutili građane Srbije - rekao je Stefanović.

 

Stefanović Jankoviću: Sa srećom

 

Stefanović je čestitao Saši Jankoviću na formiranju političke stranke, primetivši da, prema najavama, Janković namerava politički da deluje sa ljudima bez integriteta.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Očigledno da je to sa Zoranom Živkovićem, sa takvim vedetama, novim neukaljanim ljudima od izuzetnog integriteta, to je očigledna politička platforma, koja oslikava budućnost Srbije kako je vidi Saša Janković i mi mu želimo da sa takvom politikom nastavi -  rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

 

On je rekao da je očigledno da Janković nekoliko dana posle izbora ne može više sa onima koji su ga podržavali kroz kampanju i na čijoj infrastrukturi je gradio kampanjske aktivnosti.

 

- Što se nas tiče, neka mu je sa srećom - rekao je Stefanović.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Stefanović je izrazio čuđenje što nadležni organi nisu reagovali na Jankovićevo iznošenje lažnih informacija u javnost.

 

On je, u obraćanju medijima, ukazao da je Janković pokušao da falsifikuje rezultate izbora, iznoseći tvrdnju da na dva biračka mesta u Novom Pazaru postoji razlika od 793 glasova, koliko je Aleksandar Vučić navodno dobio manje, a u zapisnicima pisalo više.

 

Podsetio je da su predstavnici opozicionih kandidata glasali protiv odluke RIK-a da se javno prebroje vreće sa ta dva izborna mesta.

 

Isto tako ukazao je da su na izbornim mestima bila po 30 kontrolora od kojih su većina bili predstavnici opozicionih kandidata, koji su potpisali zapisnik i svojim potpisom garantovali šta u njemu piše, da je to volja građana.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Janković je lažno obavestio javnost čineći time nešto ozbiljno i nadam se da će nadležni organi razmotriti ovakva dela, da će neko reagovati. Čudi me što nisu već reagovali na takvu vrstu iznošenja lažnih informacija, jer je to uznemiravanje građana - kazao je on.

 

Stefanović je na konferenciji u sedištu stranke rekao da je Janković danas pokazao kakav bi diktator bio, kako bi podelio Srbiju na građane koji glasaju za njega "i koji su dobri" i na "neke zle ljude, koji ne shvataju kakav je Janković mesija".

 

- Janković deli novinare na podobne i nepodobne. Nadam se da će na takav bahati odnos reagovati novinska udruženja, jer to da ne odgovorite na pitanje, kažete da birate ko je novinar, a ko ne, to je najgori medijski mrak u Srbiji - rekao je Stefanović i upitao kako bi bilo kada bi Aleksandar Vučić ili neko iz SNS postupio na takav način.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Stefanović je rekao da se Janković kandidovao za predsednika države i da bi svi građani trebalo da mu budu isti, budući da je to demokratija, a ne podela na dobre novinare koji lepo pišu o njemu i one koji postavljaju pitanja.

 

- Mislim da je on potpuno promašio elementarni koncept demokratije. Neko ko hoće da vodi zemlju, da kaže da predstavlja građane Srbije, mora da prihvati jednakost svih građana i odgovori na svako pitanje, kao što to radi i Vučić na svojim konferencijama. To je demokratska razmena i dijalog - rekao je Stefanović.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    13. april 2017 | 18:31

    Narod brani demokratiju dok ovi iz opozicije pokušavaju na silu na vlast!

  • liki

    13. april 2017 | 17:27

    Jel to Jankovićeva vladavina prava kada deli novinare?

  • Filip

    13. april 2017 | 17:39

    Pokazao je Vucic na ponovnim izborima kako mu narod veruje.Idemo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA