Najomraženiji čovek u Srbiji: Upozorio sam da nas ne provocirate

Dobri poznavaoci kosovskih prilika kažu da ih ovakva izjava Dauta Haradinaja nije preterano iznenadila jer, kako tvrde, „to i priliči čoveku koji se u Metohiji danas oseća kao bog, od koga zazire i premijer samozvane kosovske države Hašim Tači”

  • 67

On je danas najomraženiji čovek u Srbiji, nakon što je objavljeno da preti etničkim čišćenjem Srba sa Kosova ako se njegov brat Ramuš Haradinaj izruči našoj državi zbog optužbi da je na Kosovu počinio ratne zločine. Dobri poznavaoci kosovskih prilika kažu da ih ovakva izjava Dauta Haradinaja nije preterano iznenadila jer, kako tvrde, „to i priliči čoveku koji se u Metohiji danas oseća kao bog, od koga zazire i premijer samozvane kosovske države Hašim Tači”.

OPASNE PRETNJE NA KOSOVU: Uhapšen zbog poziva na terorizam

UZBUNA NA KOSOVU: Mogući TERORISTIČKI NAPADI, policija u pripravnosti

Kosovski poslanik Daut Haradinaj kaže da nije pretio da će Kosovo ostati bez Srba ako njegov brat Ramuš Haradinaj, bude iz Francuske izručen Srbiji.

- Ja sam rekao da neko u Srbiji hoće da provocira istu situaciju kao 1999. i u tom slučaju odgovor će biti isti. Nisam ja pretio, naprotiv, rekao sam nemojte nas provocirati, jer je Miloševićevo vreme iza nas - rekao je Daut Haradinaj za beogradski Ekspres.

Upitan zašto bi Beograd bio odgovoran za sudbinu Srba na Kosovu ako Ramuš Haradinaj bude izručen Srbiji, Daut Haradinaj je rekao da Srbi ne mogu biti odgovorni za to, ali da su odgovorne „njihove vođe u Beogradu“.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Oni znaju da je Haški tribunal proglasio Ramuša Haradinaja nevinim. I uprkos tome, oni hoće da zadrže po svaku cenu konflikt sa Albancima. Rekao sam da to ne može biti u interesu Srba na Kosovu - rekao je Daut Haradinaj.

On je negirao da je rekao da će na Kosovu biti etničkog čišćenja Srba, u slučaju izručenja Ramuša Haradinaja Srbiji, rekavši da lideri u Beogradu „ne daju pet para“ za kosovske Srbe.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Ekspres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НиколаНС

    14. april 2017 | 13:36

    Озбиљне државе имају службе које елиминишу овакве индивидуе. Да ли је Србија озбиљна држава?

  • Ccc

    14. april 2017 | 16:59

    Saljite legiju da ga posalje u kanadu

  • Jeca

    14. april 2017 | 14:35

    Ovaj monstrum ne treba da zivi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA