VUČIĆ I DINKIĆ PORUČUJU: Nova vlada će preispitati Jeremićeve milione!

Lideri stranaka okosnica nove vlade najavljuju ponovno razmatranje odluke da se aktuelnom šefu diplomatije isplati 2,9 miliona evra za troškove predsedavanja UN do kraja godine

  • 9

Lideri stranaka koje će činiti novu vladu najavljuju za Telegraf da će preispitati odluku odlazeće vlade da odobri 2,9 miliona evra Vuku Jeremiću za troškove predsedavanja Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Prvi čovek SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će nova vlada odmah po stupanju na dužnost razmotriti tu odluku Cvetkovićeve vlade.

- Ispitaćemo usvojene troškove Vuka Jeremića i njegove misije u Ujedinjenim nacijama u Njujorku. Ono što mogu da obećam je da nova vlada neće dozvoliti bilo kakvo razbacivanje novcem bez realnog pokrića i opravdanja - kazao je Vučić za Telegraf.rs

I lider URS-a je potvrdio da će cifra, koja je opredeljena Jeremiću za narednih šest meseci u Njujorku, biti razmotrena kada se u Nemanjinoj 11 nađe nova ekipa.

- Naravno da će se to razmatrati i da će biti usklađeno sa realnim mogućnostima države i potrebama koje to mesto zahteva, a prema dosadašnjim iskustvima - kazao je za Telegraf.rs Dinkić, koji je već najavio da će URS rukovoditi resorom finansija.

Podsetimo, mediji su najpre preneli da je ministru spoljnih poslova Srbija namenila sedam miliona dolara za godinu dana predsedavanja u UN, što je u javnosti odjeknulo toliko glasno da su protiv toga ustale i Jeremićeve stranačke kolege.

Najpre je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kazao da su prohtevi šefa diplomatije preterani, da bi potom i Jeremićev blizak saradnik Borislav Stefanović  otvaranje kancelarije ocenio kao nepotrebno. Sve to navelo je i lidera DS-a Borisa Tadića da zatraži od još aktuelnog premijera Mirka Cvetkovića da stopira novac iz ovogodišnjeg budžeta za te svrhe, te da o tome odlučuje nova vlada. To se, međutim, još uvek nije dogodilo

(A.P.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    9. jul 2012 | 09:27

    Preispitajte poreklo Cedine imovine.

  • Casper

    9. jul 2012 | 11:14

    A Mrkonjiceve racune iz restorana, kao sto je ovaj od 80.000 iz kluba na Dedinju? Tu pricu ne smete da servirate narodu?! Frka?

  • kamenica

    9. jul 2012 | 16:15

    Sad im Mladja dobar,sad nije pokrao narod i prevario kad SNS treba da bude u vladi,mada i ovi drugi su svi isti,svi oni mogu jedni sa drugima kad treba u fotelje da se uvale i da nastave da pljackaju narod bilo iz opozicije ili pozicije a ti narode cekaj nove kampanje,veruj kako se oni ustvari medjusobno mrze,veruj u lazni patriotizam preko ledja naroda i gledaj bogacenje laznih patriota bili oni iz DSS,SPS,LSV,DS,SNS,LDP,URS,NS i tako dalje,bogacenje laznih patriota sa svih strana i oni koji profitiraju na Kosovu i Metohiji i tih istih koji sad tamo se bogate a vec su se obagatili u ratu u Bosni i Rvatskoj.SVI SU ISTI.NARODNA VLAST,ljudi iz naroda nam trebaju,koji nisu clanovi partija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA