23

JASAN NAPAD: Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje

Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu - ocenio je Vulin

JONUZ MUSLIJU
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

NOVA PROVOKACIJA! Zovu Ramu i Mustafu u pomoć: Albanci sa juga Srbije traže zaštitu

Musliju uputio teške reči: Srbi treba da budu srećni što im ne tražimo i Niš

On je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

– Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara. Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije – izjavio je Vulin novinarima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju – naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu – ocenio je Vulin.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksandar Vulin, Bujanovac, Jonuz Musliju, Jug Srbije, Medveđa, Preševo, Velika Albanija
Popularni komentari
 • V
  Vidra

  neka kaže neki srbinu hrvatskojda je knin u srbiji da vidite sta je državai kako se brani kod nas svako kome padne napamet odvaja sandzak bujanovac, vojvodinu itd, netreba tu vlastzsamo da reaguje treba cela Srbija da ustane i lupi šakom u stol, ovako nama su bitnije rijaliti sou, demonstracije i još milion gluposti, sav narod je kriv ne pojedinac posle će biti kasno

 • G
  Gojko

  Boze sacuvaj nas od ovih divljaka albanaca, oni su kao kuga, neznaju da razmisljaju, imaju dosta dece i ne zale ako od njih neko nastrada. Za vreme Milosevica bila je sansa da ih proteramo za albaniju ali Ameri bili na njihovu stranu Klinton srpski neprijatelj. Ko je taj Taci, Rama njihova je Albanija sta traze na srpskoj zemlji. Brisel cuti, ovo je neka igra i nikom neverujem. Rusija i Kina se ne oglasavaju na ove pretnje, pa se sipci usilili.

 • K
  Kan tengri

  U redu, treba da odgovara pred nadleznim organima, jeste rusenje ustavnog poredka. Ali mi Vuline objasni zasto i canak (namerno malo slovo) ne odgovara za istu stvar pozivajuci na priznavanje Kosova i pasos Vojvodine??? Jel razlog zato sto ste u vojvodjanskom parlamentu u koaliciji ili postoji neki drugi razlog?

foto dana

video dana