Ničić spreman na saradnju sa SNS, Glišić najavio kadrovske promene na lokalu

Lider "Pokreta za Krajinu" kaže da nema problem da sarađuje sa SNS, ukoliko nađu zajednički jezik. Glišić odgovara da je još rano govoriti o mogućim koalicijama

  • 23

Lider "Pokreta za Krajinu", koji je osvojilo najviše glasova na lokalnim izborima u Zaječaru, Boško Ničić izjavio je da nema problem da sarađuje sa SNS, ukoliko nađu zajednički jezik. On je u izjavi za "Alo", rekao i da saradnja sa SPS-om i LDP-om ne dolazi u obzir, te da sigurno neće preći u Srpsku naprednu stranku.

 

Građani prepoznali rad vlade i Vučića, čestitamo Ničiću: Martinović o lokalnim izborima

 

VREME ZA SVOĐENJE RAČUNA: Troškovi kampanje do 22. maja

 

Kaže da će razgovarati sa naprednjacima, i da nema ništa protiv saradnje ako predlože neke pristojne ljude. Ničić je na poslednjim republičkim izborima bio u koaliciji sa DS-om. On je naveo da će o evetualnoj saradnji razgovarati sa onima "koji se prvi jave".

 

- Ipak, verovatno neću razgovarati sa SPS, jer su oni ti koji su 2012, kao i LDP, neulaskom u salu Skupštine samo da daju kvorum, omogućili da Saša Mirković dođe na vlast. I sa SNS-om i sa DS-om mogu razgovarati - rekao je on.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Ničić dodaje da je očekivao možda čak i bolji rezultat od ostvarenog.

 

- Bilo je očigledno da to nije moguće, uz ovakvu kampanju kakvu je vodila SNS, a posebno sa ovim resursima s kojim smo mi raspolagali u odnosu na moćnu mašineriju -  kaže Ničić.

 

Zadovoljan je, kaže, i ovim rezultatom, koji je rezultat borbe u prethodne tri godine.

 

Glišić čestitao Ničiću i najavio kadrovske promene na lokalu

 

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić čestitao je Bošku Ničiću pobedu na lokalnim izborima u Zaječaru i najavio kadrovske promene SNS na lokalu. Glišić kaže da je SNS zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u nedelju, jer je ostvarena pobeda u četiri od pet opština, te ističe da su građani, tamo gde je SNS dobro radila, to i vrednovali.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Komentarišući pobedu liste "Boško Ničić - pokret za Krajinu" u Zaječaru, Glišić kaže da SNS, za razliku od onih koji poraz ne priznaju kad izgube i sa 40 odsto razlike, poštuje volju građana.

 

- Pre četiri godine pobedili smo gospodina Ničića sa dva procenta, a sada smo izgubili sa jednim procentom - kaže Glišić i dodaje da je još rano govoriti o mogućim koalicijama.

 

- Aleksandar Vučić nije paravan nesposobnim lokalnim funkcionerima - rekao je Glišić za Politiku i dodao da će posle analize rezultata stranka doneti određene odluke i da će svakako biti kadrovskih promena.

 

Upitan da li je bila greška što se SNS partijski razišao sa bivšim predsednikom opštine Zaječar Sašom Mirkovićem, odgovara da je zapravo bila greška što je Mirković uopšte bio primljen u SNS.

 

Na izborima u Zaječaru najviše glasova osvojio je pokret Boška Ničića, dok je SNS dobila izbore u Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojimir

    25. april 2017 | 12:58

    Posle svakih izbora treba sagledati rezultate i ako je potrebno promeniti kadrove na lokalu i dati priliku novim ljudima koji žele da se dokažu.

  • Jefta D.

    25. april 2017 | 12:16

    Uz kadrovske promene na lokalu D Glišić bi trebalo da se pozabavi i nemalim brojem "trojanaca" iz stranaka bivšeg DOS-a (G17, DS-ovi i sl.) koji nisu pokazali lojalnost novom okruženju nego rovare i spletkare po mesnim i opštinskim odborima, raznim forumima i sl.

  • Ljotic

    25. april 2017 | 12:54

    Ispravna odluka Glisica, za koalicije ima dovoljno vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA