Jeremić: Najbolje da me zameni Leon Kojen

"Ne učestvujem u pregovorima o formiranju nove vlade. Ako je tačno da je Kojen novi ministar, to je najbolja vest koju sam čuo u poslednjih nekoliko nedelja", kaže Jeremić

  • 0

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da bi izbor profesora Leona Kojena za šefa diplomatije u novoj vladi Srbije bilo najbolje rešenje.

- To bi bilo najbolje moguće rešenje u ovako teškoj spoljnopolitičkoj situaciji za Srbiju i ceo svet - rekao je Jeremić.

On je dodao da nema informacija da li je tačno da će nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i pregovarač o Kosovu biti novi šef diplomatije Srbije.

- Nemam informacija o predlogu da Kojen bude novi šef diplomatije. Ne učestvujem u pregovorima o formiranju nove vlade. Ako je to tačno, to je najbolja vest koju sam čuo u poslednjih nekoliko nedelja - rekao je Jeremić.

Leon Kojen je bio politički savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića do 2007. godine i koordinator pregovaračkog tima za KiM, a ostavku je podneo aprila 2007. godine, nezadovoljan politikom, koju je mimo njegovog znanja vodio Tadićev tim.

Rođen je 1945. godine u Beogradu, gde je diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu 1970. godine. Osam godina kasnije, doktorirao je na Univerzitetu u Oksfordu. Od 1984. do 1998. i od 2001. do 2003. predavao je estetiku i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Profesor je istorije filozofije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a bio je i gostujući profesor filozofije na Vilijams Koledžu u SAD. Objavio je više knjiga i radova iz oblasti filozofije i teorije književnosti.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA