Tači: Prijateljski odnosi zvaničnika EU sa Beogradom su ODVRATNI

Ti prijateljski odnosi zvaničnika EU sa Beogradom i takve izjave su veoma dosadne, odvratne i neprihvatljive za Kosovo, pogotovo zbog neopravdanog kašnjenja u viznoj liberalizaciji sa Kosovom, rekao je Tači

  • 31

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je sa uvredljivim reagovanjima na kritike zvaničnika EU, koji smatraju pretećim njegove izjave o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, i nazvao je danas "odvratnim", kako je ocenio, "prijateljske odnose zvaničnika EU sa Beogradom".

Tači u paničnom strahu: Samo da EU ne padne pod uticaj manipulacije Srbije!

- Ti prijateljski odnosi zvaničnika EU sa Beogradom i takve izjave su veoma dosadne, odvratne i neprihvatljive za Kosovo, pogotovo zbog neopravdanog kašnjenja u viznoj liberalizaciji sa Kosovom - rekao je Tači, prenosi prištinski "Gazeta ekspres".

Prema njegovim tvrdnjama, "srpski nacionalizam je pretnja po EU", a "Beograd nastavlja da radi na destabilizaciji regiona i uspostavljanju moćnog uticaja Rusije u Srbiji, uključujući vojne baze i borbene avione MIG".

Tači je i sinoć na Fejsbuku neprimerenim rečima nazvao navodnu propagandu Srbije o pokušajima za stvaranje "velike Albanije", a EU pozvao da ne potpada pod taj uticaj i da Kosovo tretira kao "nezavisnu i suverenu državu".

Prethodno je u ponedeljak Tači putem te društvene mreže kritikovao reagovanje evropskog komesara Johanesa Hana na izjave političara Albanaca o promeni granica na Zapadnom Balkanu, navodeći kako to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo.

Han je, posle razgovara u Briselu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, poručio da su neprihvatljive i kontraproduktivne izjave pojedinih lidera u regionu kojima prizivaju promenu granica.

Evropski komesar je izrazio razočarenje zbog "zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu" i upozorio da se takve izjave mogu "obiti o glavu" onima koji ih izgovaraju.

- Želeo bih da izrazim svoju razočaranost, čak i iznerviranost, zbog zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu. Takve poruke, koje mogu da se shvate kao mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemalja i prizivaju menjanje granica, nisu prihvatljive i više su nego kontraproduktivne - naglasio je Han.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djeneral

    27. april 2017 | 00:48

    Oformiti zajednicu Srpskih opstina, potpisati demarkaciju sa CG,haradinaj je u kucni pritvor (ako je francuska njegova kuća),stisli su vas vasi bivši prijatelji ,USA,Evropa,svakim danom sve manje i manje imate vjetar u ledja i onda sta vam ostaje nego da plasirate nacionalizam i projekat velike albanije pred narod ne bi li zaboravili na prave,gore navedene probleme. Traži djavola pa kad pukne nećete imati dje pobjeci.

  • Milka

    26. april 2017 | 21:15

    Mraka i ubica zmija taci iolos zver ...nikad neces dobiti KIM i ti nisi predsednik vec ALEKSANDAR VUCIC ?!mozes samo tvolim zlikovcima oko tebe..

  • Rade

    26. april 2017 | 21:38

    Skušaj Tači,nema odvratnijih ljudi od vas,zato zapamti,niko vas ne voli,svima se gadite u Evropi.Vaše primitivno ponašanje i jedilna obrt koju praksirate je dilovanje droge,e zbog toga nečete u Evropu bez viza nikada.Jedino vaši saveznici(dok imaju koristi)su Amerikanci.I kada oni završe da vama,težko vam posle.Pozdrav iz prelepe,čiste Ljubljane gadnu, smrdljivu Prištinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA