≫ 

Stefanović pita Evropu: Zašto ćutite na pretnje Haradinaja?

- Da li je to pokušaj legitimizacije ideje Velike Albanije ili se radi o tome da Evropa ne želi da se zamera Albancima na bilo koji način, ostaje da se vidi - rekao je ministar unutrašnjih poslova

  • 61

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pretnje Ramuša Haradinaja upućene premijeru Srbije Aleksandru Vučiću zabrinjavajuće, ali da još više brine ćutanje Evrope.

Haradinajeve pretnje Vučiću stigle i do Rusa: Evo šta su iz Moskve poručili zločincu

Dačić: Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan napad od Zaeva

- Suštinsko pitanje nije samo pitanje ponašanja Albanaca, Rame, Tačija, Haradinaja ili nekog sledećeg, radi se o tome kako to da postoje dupli standardi. Zamislite da je to rekao bilo ko od ljudi koji predstavljaju Srbiju ili političara u Srbiji - rekao je Stefanović.

- A dešavalo se da su neki političari i u opoziciji davali malo oštrije izjave, pa ste imali veoma oštre reakcije Evrope da to ugrožava stabilnost u regionu, ne vodi ka pomirenju.

Dodao je da želi da razgovara sa svima koji iz Evrope budu dolazili u Beograd i sa ambasadorima i da ih pita zašto nema reakcije.

Ministar je rekao da je premijer Albanije Edi Rama započeo poslednji ciklus takvog ponašanja Albanaca na Balkanu kada je rekao da, faktički, spajanjem Albanije i Kosova treba da se stvori neka vrsta Velike Albanije, a zatim i pozivom Albancima u Makedoniji da uzmu stvar u svoje ruke.

Na to smo, naveo je on, imali potpunu ili gotovo potpunu tišinu Evrope, "jednu blagu reakciju, da nam niko ništa nije rekao".

- Da li je to pokušaj legitimizacije ideje Velike Albanije ili se radi o tome da Evropa ne želi da se zamera Albancima na bilo koji način, ostaje da se vidi - rekao je Stefanović.

Potpredsednik vlade je prokomentarisao i izjave predsednika Socijaledemokratskog saveza Makedonije Zorana Zaeva kao zlonameran potez.

- Ovo što Zaev radi, čini se kao da unapred pokušava da abolira sebe zbog nekih poteza koje namerava da donese sa proalbanskim strankama i to jeste sve u sklopu ove politike koja se dešava - i sa Ramom i Haradinajem i Tačijem. Čini mi se da se na takav način ponaša upravo što nema dobre namere prema Srbiji - dodao je.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LelaA

    4. maj 2017 | 11:34

    Ovo je totalna nepravda...a jos je gore sto ga ni Evropa jos uvek nije osudila,nego odobrava napade svojim cutanjem

  • cica

    4. maj 2017 | 09:03

    nadam se da će se ipak oglasiti i osuditi ovu nepravdu!

  • Milovan

    3. maj 2017 | 22:16

    Dobro je da Ministar Stefanovic koristi diplomatkski ton U javnosti. SRBIJA stiti svoje interese na ovaj nacin. Ali sam siguran da ce zastititi svoj narod i svoju teritoriju. Kako rece pre neki dan Predsednik Vlade Vucic. Radujem se ako se realizuje sporazum sa Rusijom oko Nabavke savremenog naoruzanja. Evropa sa svojim partnerima ce cutati na ove pretnje , Kao uvek kada Zlikovci Prete Srbiji i nasem narodu na Kosovu i Metohiji. MILOVAN M

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA