EU "primila k znanju" odluku suda o Haradinaju

Izjave koje mogu da se interpretiraju kao političko mešanje u susedne zemlje ne doprinose izgradnji dobrosusedskih odnosa i izlažu region riziku zapaljive retorike, ponovila je više puta izrečenu izjavu Maja Kocijančič

  • 67

Evropska unija "prima k znanju" odluku nezavisnog francuskog sudstva o Ramušu Haradinaju, izbliza je pratila razvoj situacije od njegovog hapšenja 4. aprila, izjavila je portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič za Novosti.

Suzavac u Skupštini, neredi, vanredni izbori: Šta čeka Kosovo ove nedelje

EU hitno da primi zemlje Zapadnog Balkana! U suprotnom mogući sukobi

Ona je, odgovarajući na pitanje o pretnjama Ramuša Haradinaja upućenih premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, kao i poziv Rusije Briselu i SAD da "obuzdaju svoje štićenike" sa Kosova, rekla da "izjave koje mogu da se interpretiraju kao političko mešanje u susedne zemlje ne doprinose izgradnji dobrosusedskih odnosa i izlažu region riziku zapaljive retorike".

Printksin: Tanjug Printksin: Tanjug

- EU očekuje od svih u regionu da nastave da grade konstruktivne i kooperativne odnose, kao i da intenziviraju rad na odgovarajućim reformskim programima da bi napredovali na putu evropskih integracija - rekla je Kocijančič.

Prema njenim rečima, Evropski savet je ponovio svoju podršku jasnoj evropskoj perspektivi regiona.

Kocijančič je navela da EU dosledno podržava principe pomirenja i nastavlja da bilateralno radi sa svim partnerima u regionu na njihovom evropskom putu i ka bližoj i efikasnijoj regionalnoj saradnji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    8. maj 2017 | 21:26

    Opet sve izokola, samo da se ne kaze direktno albancima da prekinu sa tim njihovim ambicajama.

  • mina

    8. maj 2017 | 21:49

    Maja Kocijancic govori da za dijalog nije delotvorna zapaljiva retorika i za napredak dijaloga Beograda i Pristine . Ovo je licemerno kada je bilo sa albanske strane pretece retorike M.Kocijancic se nije setila da konstatuje da to nije dobro za dijalog .

  • Sasa

    8. maj 2017 | 14:49

    Mislim da oni bas treba da presude i upozore albance da se ne igraju rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA