Dačić: Vreme je da pobeđujemo u diplomatskim bitkama

Iz vlade Srbije poručuju da Ministarstvo spoljnih poslova užurbano radi na tome da američki senatori i kongresmeni koji će se u Vašingtonu boriti za srpske interese što pre krenu u akciju

  • 6

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija mora da bude više prisutna u SAD i da uspostavi intenzivniju saradnju sa predsednikom Donaldom Trampom, a da je jedini način da se to ostvari preko srpskog kokusa u Kongresu.

Dačić disciplinuje stranku: Upozorio sam ih da vode računa o izjavama

Šta je Dačić poručio austrijskim i američkim studentima o srpskoj duši?

- Dosta smo gubili diplomatske bitke, vreme je da počnemo da pobeđujemo - naveo je Dačić za "Srpski telegraf" naglašavajući da se mora sarađivati i sa predsedničkom administracijom i sa Stejt departmentom.

Kako navodi list, srpski kokus "kreće u diplomatku ofanzivu u Vašingtonu" sa svojih 26 članova.

Iz vlade Srbije poručuju da Ministarstvo spoljnih poslova užurbano radi na tome da američki senatori i kongresmeni koji će se u Vašingtonu boriti za srpske interese što pre krenu u akciju.

Obnovljeni sastav srpskog kokusa u Vašingtonu, na čijem čelu su se do sada nalazili republikanac Ted Po i demokrata Emanuel Kliver, dobiće zadatak da jača ekonomsku saradnju SAD i Srbije, privlači nove investicije pre svega u oblasti poljoprivrede i energetike, ali i da se bavi gorućim političkim pitanjima poput statusa Kosova, procesuiranja ratnih sločinaca sa Ramušem Haradinajem na čelu i trgovine organima na Kosovu i Metohiji, navodi "Srpski telegraf".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    10. maj 2017 | 09:24

    Tacno tako, krajnje je vreme da pocnete da radite svoj posao

  • Казанџија

    10. maj 2017 | 15:09

    Како сте досад побеђивали најбоље је да седнете да одморите мало више

  • čarls bronson

    10. maj 2017 | 21:52

    Imate uspeha u Evropi političkih ,kao naši klubovi fudbalskih. Naravno, od 1991.godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA