≫ 

Kineski predsednik uputio posebnu čestitku Vučiću: Prijatelji koji dolaze izdaleka čine da jedna država brže napreduje

Ohrabriću i podržaću razgovore oko uspostavljanja direktne linije Beograd-Peking - najavio je kineski predsednik

  • 46
Aleksandar Vučić, Si Đinping Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Kine Si Ðinping uveren je da će Srbija pod rukovodstvom izabranog predsednika Aleksandra Vučića ekonomski i politički još brže napredovati, a u razgovoru s Vučićem potvrdio je spremnost za dalje učvršćenje odnosa i strateškog partnerstva dve zemlje.

Vučić imao DVE MOLBE za kineskog premijera: Srbija je čelični prijatelj Kine

Više od 300 km/h! Vučić i srpska delegacija na sastanak stižu superbrzim vozom (FOTO)

- Prijatelji koji dolaze izdaleka čine da jedna država brže napreduje -  rekao je predsednik Kine, čestitajući Vučiću pobedu na predsedničkim izborima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pod Vašim rukovodstvom Srbija će ekonomski i politički još brže napredovati. Vi ste doprineli dobrim odnosima naše dve zemlje. Naša bilateralna saradnja je na najvišem nivou trenutno. Spreman sam da radimo zajedno na učvršćivanju odnosa i strateškog partnerstva naše dve zemlje - kazao je on.

Vučić je rekao da je počastvovan mogućnošću da prisustvuje Forumu "Jedan pojas, jedan put za međunarodnu saradnju" i što je saradnjom sa Kinom Srbija uspela da uradi mnogo.

On je kineskog predsednika obavestio o rezultatima rada Železare Smederevo i zahvalio mu se na pomoći oko realizacije tog sporazuma sa Kompanijom Hestil.

- Našu putnu infrastrukturu smo razvili u poslednje dve godine više nego u poslednjih 60, i to bez vaše pomoći nikada ne bismo uspeli. Podržavamo politku jedne Kine i uvek možete da računate na Srbiju kao na svog velikog prijatelja - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vučić je zamolio predsednika Sija za pomoć oko uspostavljanja direktne avio-linije i pomoći oko funkcionisanja RTB Bor.

Obavestio je šefa kineske države i o napretku pripremnih radova na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta.

Predsednik Si se zahvalio na konkretnim predlozima za nove vidove saradnje sa Srbijom, naročito iz oblasti poljoprivrede, avio- saobraćaja i energetike, istakavši da infrastrukturni projekti imaju prioritet u saradnji dveju zemalja.

- Ohrabriću i podržaću razgovore oko uspostavljanja direktne linije - najavio je on dodajući da će to pomoći većoj turističkoj razmeni.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dija

    16. maj 2017 | 20:59

    Saradnja Srbije i Kine moze da sluzi kao primer mnogim zemljama.

  • ddddd

    16. maj 2017 | 20:23

    Dve zemlje se sve više medjusobno povezuju.

  • Lola

    16. maj 2017 | 22:03

    Kina je delima pokazala da je iskren prijatelj Srbiji, a to se ne zaboravlja- podrska u kriznim trenucima....Nadamo se da ce nam pomoci i kod RTB Bor-a, i da ce se saradnja intenzivirati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA