Brnabić: Duboko poštujem SPC, poslali demanti i mom kabinetu

SPC je u ponedeljak negirala da se meša u izbor novog premijera Srbije i da "ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika"

  • 19

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da duboko poštuje SPC. Ona je to izjavila povodom glasina da se zbog njene seksualne orijentacije SPC protivi njenoj eventualnoj kanidaturi za predsednicu Vlade Srbije.

NOVE KVOTE ZA PREMIJERA: Evo kome kladionice daju najveće šanse da zameni Vučića!

"Duga" za Anu Brnabić: Ministarka dobitnica nagrade Gej strejt alijanse (FOTO)

- Imam duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC - rekla je ona za "Politiku" od četvrtka, 18. maja, zamoljena "da protumači glasine" da se SPC protivi ideji i mogućnosti da ona postane predsednica Vlade.

SPC je u ponedeljak negirala da se meša u izbor novog premijera Srbije i da "ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika".

Foto: MarkoTodorović Foto: MarkoTodorović

Brnabić je u intervjuu navela da je zahvalna SPC što je u vezi s tim "bila dovoljno iskrena i profesionalna da i mom kabinetu pošalje isti demanti koji su poslali javnosti".

- Bilo bi potpuno neozbiljno da komentarišem nešto u vezi s tako ozbiljnom institucijom. Ako budem imala neki komentar ili pitanje, svakako ću pozvati Crkvu - rekla je ona.

Branabić je rekla i da za devet meseci koliko je ministraka, nije imala nijedan problem zbog svoje sekusalne orijentacije, "već upravo suprotno".

- Svi predsednici opština i građani s kojima sam se viđala širom Srbije, nisu me gladali kao drugačiju - rekla je ona.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    18. maj 2017 | 16:10

    Šta ona misli, kako da bude više dece u Srbiji?

  • Tatjana

    18. maj 2017 | 10:36

    Ana je svakako osoba koja je inteligentna,vredna i stručna.Lično bih volela da je vidim u ulozi predsednika Vlade Srbije.

  • Ahaha

    18. maj 2017 | 09:45

    Cuti antihristu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA