Ilić: Moj životni cilj je da izgradim auto-put! (VIDEO)

Lider NS kaže da još nije odlučeno kako će se zvati njegovo ministarstvo u novoj vladi, ali tvrdi da će preuzeti resor sličan Ministarstvu za kapitalne investicije

  • 7

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da mu je "životni cilj" da tokom mandata vlade Ivice Dačića bude izgrađen auto-put.

Lider NS je rekao da još nije odlučeno kako će se zvati njegovo ministarstvo, ali će preuzeti resor sličan Ministarstvu za kapitalne investicije.

Upitan da li će preuzeti ministarstvo infrastrukture od Milutina Mrkonjića iz Socijalističke partije Srbije, Ilić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da neće, već da će biti zadužen za, kako je naveo, velike investicije, poput izgradnje autoputeva.

- Mrkonjić radi infrastrukturu, a ovo je nešto drugo - rekao je Ilić.

Ilić je rekao i da će tražiti odgovornost onih koji su poništili koncesiju za izgradnju autoputa Horgoš-Požega ukazujući da će država Srbija zbog toga morati da plati odštetu izvođaču radova, jer je izgubila spor.

- Insistiram da se hitno pokrene krivični postupak protiv odgovornih koji su poništili koncesiju Horgoš-Požega - rekao je Ilić.

Ilić tvrdi i da se protiv njega vodi medijska kampanja, a među odgovornima za to pomenuo je novinarku Olju Bećković za koju je kazao da bi je trebalo "pravno prevaspitati".

Osvrnuvši se na svoju izjavu radnicima na jednom gradilištu dok je bio ministar: "Ja sam mislio da malo kraduckate, a vi mnogo kradete", Ilić je rekao da i dalje smatra da je to bila dobra izjava.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Омладина западне Србије

    17. jul 2012 | 15:13

    Чика Вељо, ови комунисти међу жутима могу само да Вас мрзе и свирају под прозоре. Српска омладина западне Србије је уз Вас, али молимо Вас да у интересу свих нас прекините сваку комуникацију са новинарима- провокаторима и да што пре направите ауто-пут од Београдаи Остружнице, левом обалом Саве од Обреновца, преко Уба, Љига, Такова до Чачка.

  • max

    17. jul 2012 | 23:02

    Gledaj samo koliko je ovde izmigoljilo žutih bubašvaba.More marš u svoje rupe srpske pogani a ti Veljo ili minostar poljuprivrede ili kapitalne investicije.ove "žute"političare odmah pohapsiti.

  • pele

    17. jul 2012 | 16:26

    Kako nece biti zivotni cilj?!Koliko tu moze da se zakine i mune love?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA