≫ 

Saša Janković osnovao pokret "Slobodni građani Srbije" (FOTO)

- Mislim da smo osnovali političku organizaciju koja će vratiti osmehe na lica građana Srbije - rekao je Janković

Saša Janković osnovao je "Pokret Slobodni građani Srbije", a njegov lider biće, očekivano, upravo Janković, što su upravo glasanjem potvrdili i osnivači pokreta.

Saša Janković najavio partnerstvo sa Demokratskom strankom: Šutanovac poručuje da će biti lider promena

Ime pokreta izglasali su osnivači, njih nešto više od 60 na osnivačkoj Skupštini.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Mislim da smo osnovali političku organizaciju koja će vratiti osmehe na lica građana Srbije i koja će raditi na uspešnom ozdravljenju Srbije. Uspeh pokreta zavisi od svih zajedno i svakog od nas podjedinačno - rekao je Janković nakon izbora.

- Zadovoljan sam što sedim sa ljudima čija ljudskost i moralni integritet pokazuju da u Srbiji nije toliko loše. Trudićemo se da budemo što transparentiji i što javniji u svom radu. Moje oči uprte su u budućnost, za koju verujem da je budućnost blagostanja za sve građane Srbije - dodao je.

On je istakao da je izuzetno počastvovan što je izabran za predsednika, i da veruje da će svi zajedno uskoro moći da kažu da je Srbija bolje mesto za život.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Janković je naveo da će Predsedništvo Pokreta utvrditi i odnos i saradnju sa drugim političkim strankama.

- Pokret će sarađivati sa svima onima koji dele iste vrednosne ciljeve, koji garantuju zemlju dostojanstvenih ljudi... Sarađivaćemo sa svima koji ne dele ni prikrivenu ni javnu saradnju sa sadašnjim režimom - kaže Janković.

Za članove Predsedništva Pokreta jednoglasno su izabrani akademik Dušan Teodorović, reditelj Goran Marković, novinar Srđan Škoro, borac za ljudska prava i bivša poslanica Aida Ćorović.

Na osnivačkoj Skupštini, na kojoj će biti odlučeno kako će se Pokret zvati, izabrano je Predsedništvo, a biće utvrđen i Statut. Trenutno, ovom skupu prisustvuje veliki broj ljudi, među kojima su i oni koji su učestvovali u predsedničkoj kampanji Saše Jankovića.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Među pristutnima je i glumac Nikola Đuričko, pevač Vlado Georgijev koji je i glasao na Skupštini čime je svrstan u red osnivača Pokreta, zatim advokat Božo Prelević, reditelj Zdravko Šotra.

Na pitanje hoće li izaći na beogradske izbore naredne godine, u Pokretu kažu da će naknadno odlučiti. Međutim, u Statutu ove organizacije piše da će učestvovati na svim izborima.

- Prilično je sigurno da će u Srbiji postojati dve političke opcije: prva je oko Aleksandra Vučića, a druga je demokratska koja će biti okupljena oko ovog Pokreta - rekao je Janković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    22. maj 2017 | 12:04

    Jankovice je jadan pokusao i nije bas nesto lepo prosao na politickoj sceni.

  • Mladen

    22. maj 2017 | 12:43

    DS je gajila zmiju u nedrima...kaze poslovica ko spava s malim detetom...upisan se budi.

  • Nemanja

    22. maj 2017 | 12:47

    O bruko jedna, imas li i malo savesti i srama!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA