DS: Ne stojimo iza kupovine "Politike"

U Demokratskoj stranci tvrde da su optužbe iznete od strane SNS- a i URS-a o vezi demokrata sa kupovinom "Politike" neistinite i opasne po demokratiju

  • 6

Demokratska stranka demantovala je i snažno osudila optužbe iznete od strane SNS-a i URS-a da DS i njeni funkcioneri stoje iza promene vlasništva "Politike".

U DS-u tvrde i da su današnji navodi i optužbe SNS-a i URS-a opasni po demokratiju u Srbiji i veoma indikativni, posebno imajući u vidu činjenicu da su najveći tajkuni uticali da se ovakva parlamentarna većina i formira.

"Vladajuća većina koja se ovih dana formira i pretenduje da upravlja Srbijom, kontinuirano i pre stupanja na dužnost pokušava da obmanom građana Srbije i skoro svakodnevnim napadima na DS napravi odstupnicu za eventualne političke neuspehe sa kojima ce se suočiti nakon formiranja Vlade Srbije, jer se tek sada suočavaju sa svom kompleksnošću situacije u kojoj se Srbija danas nalazi", stoji u saopštenju DS-a.

"Prikazujući ekonomsku situaciju i parametre značajno lošijim nego što jesu, sramnim optužbama da DS pokušava da uguši slobodu medija u Srbiji, lider URS-a Mlađan Dinkić, koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, i tvorac i autor Zakona o informisanju i SNS čiji je v.d. predsednika bio autor ozloglašenog i nedemokratskog Zakona o informisanju, danas optužuju DS da sa tajkunima guši slobodu medija", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da se DS više od 22 godine bori za demokratiju u Srbiji, poštovanje svih građanskih sloboda i modernizaciju Srbije i od tog velikog cilja, kako tvrde, kakvi god napadi na njih bili, nikada neće odustati.

List "Politika" od danas ima novog vlasnika - 50 odsto udela u toj kompaniji kupila je od nemačke grupacije VAC firma "Ist medija grup" registrovana u Moskvi.

Vest je obelodanila Srpska napredna stranka, ocenjujući da je skandalozno što je prodaja 50 odsto vlasništva obavljena "preko noći" i netransparentno. SNS je optužila Demokratsku stranku da stoji iza odluke o prodaji udela VAC-a i da time narušava medijsku slobodu.

URS smatra da je netransparentna prodaja lista "Politika" jedan od najjačih udaraca slobodi medija u Srbiji i ocenjuju da iza toga stoji Demokratska stranka, koja u poslednjim danima svoje vladavine pokušava da obezbedi totalnu partijsku kontrolu medija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA