Živković i Tepić okreću leđa Jankoviću? Bivši ombudsman bez poslaničkog kluba

U Skupštini Srbije ipak niko neće zastupati udruženje građana bivšeg ombudsmana

  • 44

Pokret Saše Jankovića za sada ostaje bez svog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije. Iako je to bio nezvanični plan onih koji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu, kako sada stvari stoje, pet narodnih poslanika koji su stali uz njega kao predsedničkog kandidata ipak neće zastupati stavove Jankovićevog pokreta u Narodnoj skupštini.

 

Jeremić NAJSKUPLJE platio za glasove na izborima, čak 500 dinara više od sledećeg na listi

 

Koliko je koštala kampanja Belog za predsednika Srbije?

 

Tome su prema saznanjima Danasa doprineli još uvek nerazjašnjeni odnosi između Jankovića i Nove stranke, odnosno njenih poslanika Zorana Živkovića i Marinike Tepić, kao i poslanika koji su izašli iz pokreta Dosta je bilo Jovana Jovanovića, Aleksandre Čabraje i Sonje Pavlović.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Umesto poslaničkog kluba koji bi zastupao pokret Saše Jankovića, tih petoro poslanika mogli bi da naprave novi poslanički klub. Prema saznanjima "Danasa", razgovori na ovu temu su u toku i mogli bi da budu završeni do kraja nedelje.

 

Aleksandra Čabraja za "Danas" kaže da troje bivših poslanika DJB još nije definisalo svoj odnos sa Jankovićevim pokretom i da nisu uključeni u njegovo formiranje.

 

- Mi ne želimo saradnju po svaku cenu. Imamo naše principe i stavove i u zavisnosti od toga hoće li oni biti ispoštovani možemo da razgovaramo o saradnji. Jesmo imali volju i želju da podržimo njegovu predsedničku kandidaturu, ali to ne znači da ćemo sarađivati ubuduće. Kontakti postoje, ali ništa još nije definisano - navodi ona.

 

Prema rečima izvora bliskih udruženju Saše Jankovića, on nije u potpunosti zadovoljan dometima njegove nedavne posete Briselu, koju je organizovao Jovan Jovanović, te se to ispostavilo kao problem za saradnju.

 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Kada je reč o odnosima sa Novom strankom postoji neslaganje oko toga da li i na koji način udruženje građana treba da postane stranka.

 

Na tu temu na opozicionoj sceni se vrte razne priče, a jedna od njih je ta da Živković i njegovi saradnici smatraju da bi udruženje građana trebalo u jednom trenutku da postane stranka.

 

Mogu se čuti i tvrdnje da je rukovodstvo Nove spremno i na to da svoju stranku samo preregistruje na ime Jankovićevog pokreta, kao najlakši pravni način.

 

Sagovornici Danasa kažu da za sada Janković odbija tu ponudu u želji da samostalno gradi svoj identitet. Jedan od razloga zbog kojeg je Janković najpre oformio udruženje građana, govorilo se, bilo je i to da je za udruženje potrebno malo novca i tri potpisa, dok je za stranku neophodno sakupiti najmanje 10.000 overenih potpisa, za šta je potreban novac.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlatokosa

    24. maj 2017 | 17:10

    Tek toliko o podrsci Jankovicu i njegovoj nazovimo je politici.

  • Vesna

    24. maj 2017 | 14:54

    Nešto im kratko trajala ljubav.Cim su izgubili na izborima izgubili su i interes jedni za druge.

  • Beka

    24. maj 2017 | 16:39

    Boze! A pustao je bradu da bi licio na Jankovica! Toliko o ljudima koji nam cine opoziciju, a posle im je Vucic kriv zbog njihovog fajaska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA