RASIM LJAJIĆ ZA TELEGRAF: Naterali su me da budem ministar!

Lider SDPS-a kaže da je jedan od članova novoformirane koalicije SNS-SPS-URS insistirao da on bude ministar u novoj Vladi Srbije rečima: "Ili to ili nema koalicije!" - Na sednici Predsedništva DS govorili su i mnogo gore stvari od toga da sam izdajnik, ali nek njima služi na čast - dodao je on

  • 11

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i budući potpredsednik Vlade i ministar za spoljašnju i unutrašnju trgovinu, telekomanikacije i informativno društvo Rasim Ljajić kaže da je odluku o ulasku u Vladu doneo jer je prevashodno mislio na budućnost njegove partije koja je bila dovedena u pitanje.

Kako ocenjujete negativne komentare iz Demokratske stranke upućene na Vašu adresu, a najteže reči izgovorio je predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović, koji je na sednici Predsedništva stranke rekao za Vas da ste "izdajnik i da volite pare"?

- Osim te Mićunovićeve izjave, čuo sam da govore i mnoge gore stvari, ali to neka služi njima na čast. Ja sam pokušao da ostanem korektan do poslednjeg minuta, da nađem zajednički jezik sa Demokratskom strankom. Može se razgovarati o tome da li je moja odluka da uđem u Vladu moralna ili nije, ali takođe sam morao razmišljati i o praktičnim razlozima, a to je pitanje opstanka SDPS-a. Pošto je većina u stranci insistirala da prihvatim ponudu da uđem u novu Vladu Srbije, ja sam morao da uvažim njihovo mišljenje. SDPS je mlada stranka i u pitanju je bio njen opstanak na srpskoj političkoj sceni, biti ili ne biti.

Otkud to da ste prihvatili da budete ministar i u novoj vladi kada ste, prethodno, obećali da to nećete biti?

- Ja to jesam obećao i lično sam stajao pri tom stavu i u ranijim pregovorima sa Demokratskom strankom, a i kasnije sa novonastalom koalicijom (SNS-SPS-URS). Jedan od tri koaliciona partnera je uvažio moju želju da u vladi ne budem ministar, već da tu funkciju obavlja neko drugi iz moje partije, drugi član koalicije je bio uzdržan, ali je treći član koalicije insistirao da ja kao ministar uđem u vladu, bilo je: "Ili to ili nema koalicije!".

Koji je Vaš stav o "departizaciji javnih preduzeća" i hoće li biti ljudi iz SDPS-a u ministarstvima i preduzećima?

- Mi u još uvek aktuelnoj Vladi Srbije, osim ministarstva, nismo imali nikakva javna preduzeća, tako da nismo mogli da guramo svoje kadrove i da delimo fotelje. U novoj vladi ako dobijemo takve funkcije, a to se još uvek ne zna, budite sigurni da ih neće zauzeti kadrovi SDPS-a već će to biti stručni ljudi.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    20. jul 2012 | 16:41

    A ti Mićune,nisi bio i ostao cinkaros komunisticke drzavne bezbednosti..izdajnik kompletne negdašnje opozicije.U rodno mesto ne smes ni da proviriš nesoju!!!!

  • strikla

    20. jul 2012 | 19:46

    Turska posla! Tako mu i deda ili pradeda nateran da se poturci ili poturi sad opet nateran ili nataknut ... Pa turcine dokle vise tako da se premestas s plota na "plot" ?

  • hm

    20. jul 2012 | 20:17

    nece zaba u vodu. sto mene ne nateraju da udjem makar u neki upravni odbor...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA