≫ 

Ðurić: Ovo je sudbinski dan, ne dozvolite da nas obeshrabre, glasajte za Srpsku listu

Đurić je ponovio da jedino Srpska lista može da spreči formiranje takozvane Vojske Kosova na području južne srpske pokrajine, navodeći da smatra da je veoma važno da Beograd ima što je moguće vidljivije prisustvo u političkom sistemu KiM.

  • 39

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je danas Srbe na KiM da izađu na parlamentarne izbore i podrže Srpsku listu jer, kako je istakao, jedino ta lista garantuje opstanak srpskog naroda na KiM, očuvanje institucija Srbije i sprečavanje formiranja takozvane vojske Kosova.

U 8 ujutru otvorena biračka mesta: Na Kosovu i Metohiji počelo glasanje

- Ovaj jun je sudbinski i važno je da svi izađemo. Najbolji odgovor na sve provokacije koje se mogu dešavati u toku dana, na sve pretnje i izazove jeste što je moguće veći odziv.

- Da probudimo onaj naš srpski inat, baš kada pokušavaju da nas obesharbre, da nas spreče da ne izađemo, da mi izađemo u što je moguće većem broju, da se izborimo za svoje interese i da Srbija i Srpska lista pobede - rekao je Ðurić Tanjugu.

Kako je napomenuo, samo snažnim i velikim odzivom na pokrajinske izbore srpski narod u pokrajini može da zaštiti organsku vezu između srpskih institucija i srpskog naroda na KiM.

- I jedino Srpska lista može da očuva neraskidivu vezu između srpskih institucija i srpskog naroda i srpske države, kao i prisustvo Srbije na KiM - istakao je Ðurić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je ponovio da jedino Srpska lista može da spreči formiranje takozvane Vojske Kosova na području južne srpske pokrajine, navodeći da smatra da je veoma važno da Beograd ima što je moguće vidljivije prisustvo u političkom sistemu KiM.

Važno je, kaže Ðurić, da srpski politički predstavnici deluju kroz jedan politički subjekt, jer samo tako mogu da štite svoje interese, ističući da je zato današnji dan jedan od sudbinskih i sudbonosnih dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    11. jun 2017 | 14:27

    Ubedjen sam da ce Srpska lista dobiti ogormnu podrsku srpskog naroda i svih onih koji ne zele da sa njima manipulisu albanske vlasti, krseci osnovna ljudska i manjinska prava.

  • zlatokosa

    11. jun 2017 | 11:44

    Izbor Srba je na ispitu, da li ce birati one koji rade za Albance ili za sebe?

  • Kiki

    11. jun 2017 | 12:12

    Samo zajedno mozemo pobediti ono albansko zlo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA