Dinkić: Promena vlasti u Novom Sadu?

Mlađan Dinkić tvrdi da se o tome ne razgovara kada je u pitanju Beograd "jer je Dragan Đilas dobio 37 odsto glasova i tu bi bilo nelegitimno prekomponovati vlast"

  • 0

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu, dok se o tako nečemu ne razgovara kada je u pitanju Beograd.

- Dragan Đilas je kao nosilac liste dobio 37 odsto glasova Beograđana i tu bi bilo nelegitimno prekomponovati vlast, dok u Novom Sadu to nije slučaj. Demokratska stranka je u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast - rekao je Dinkić za novosadski "Dnevnik".

Dodao je da URS nema odbornike ni u Beogradu ni u Novom Sadu, i da iznosi svoje mišljenje na osnovu informacija kojima raspolaže.

Komentarišući spekulacije o tome da nova vladajuća garnitura formirana na nivou Srbije neće menjati gradsku vlast u Beogradu, jer zamenik predsednika DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na taj način dobija podršku u unutarstranačkoj borbi za lidersko mesto, Dinkić je rekao da ga ne zanimaju odnosi unutar DS-a.

- Mi nismo politički zainteresovani za to šta će se dogoditi u Novom Sadu jer nemamo odbornike i nećemo učestvovati u toj novoj gradskoj vlasti ko god da je formira, ali imam informacije da se razmišlja o tome, ali ne samo za Novi Sad, već i za Sombor i za neke druge gradove u Srbiji, poput Leskovca - kazao je Dinkić.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koalicija predvođena Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

DS je na izborima osvojio 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove, 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika.

U opoziciji su ostali Srpska napredna stranka sa 15 mandata, Romska demokratska stranka sa šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Dveri sa po pet, te Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) sa po jednim mandatom.

(I. M. / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA