Kada će Srbija dobiti novu Vladu?

Gojković je novinarima u parlamentu rekla da se ovih dana očekuje da mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić zatraži zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj će se birati nova vlada

  • 34

Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je da očekuje da rasprava u Skupštini Srbije o izboru nove vlade bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja iduće sedmice dobijemo novu vladu na čelu sa Anom Brnabić.

Predlog da Ana Brnabić bude premijer stigao u Skupštinu Srbije

PRVI RADNI ZADATAK MANDATARKE: Ana Brnabić u Vrnjačkoj Banji

Gojković je novinarima u parlamentu rekla da se ovih dana očekuje da mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić zatraži zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj će se birati nova vlada.

- Očekujemo ovih dana da mandatarka obavesti parlament da je spremna da pristupi raspravi, da ona po proceduri mora da zahteva od nas da zakažemo posebnu sednicu o tome da je saslušamo, povedemo debatu o tome šta ćemo čuti i o personalnom sastavu njene buduće vlade i naravno da utvrdimo volju većine u Skupštini - kaže Gojković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Precizirala je da će se na posebnoj sednici razmotriti ekspoze Ane Brnabić i njen predlog o personalnom sastavu vlade, kao i osnovne smernice o politici koju ona kao mandata sa svojom vlade predlaže skupštini na usvajanje.

- U okviru te sednice ćemo pristupiti i samom glasanju kako za nju tako i za čitav personalni sastav vlade - kaže Gojković navodeći da očekuje da rasprava bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja iduće sedmice dobijemo novu vladu na čeleu sa Anom Brnabić.

Gojković je rekla da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mandatara stigao sinoć u 20 sati u parlament.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    16. jun 2017 | 18:47

    Neka se sve uradi kako zakon i pravila nalazu. Svakako cemo imati novu Vladu do kraja meseca.

  • Sonja

    16. jun 2017 | 16:36

    Pred Vladom je nastavak reformi i rešavanje svih prepreka ka putu ka EU!!

  • Darko

    16. jun 2017 | 16:44

    Ubednjen sam da ce nova Vlada nastaviti vredno da radi u cilju ocuvanja mira i stabilnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA