Siniša Kovačević u budućoj stranci Vuka Jeremića

Jeremić je rekao da je načinjena greška na predsedničkim izborima, jer bi bilo mnogo bolje da je opozicija izašla s jednim kandidatom, ali da nije postojala sinergija

  • 68

Vuk Jeremić je danas izjavio da će stranka, čije osnivanje je nedavno najavio, biti opoziciona i da će u njoj biti dosta novih ljudi, a prioritet će biti angažovanje na premošćavanju razlika između opozicionih frakcija. On je, u izjavi za televiziju N1, ponudio saradnju liderima pojedinih opozicionih stranaka.

IZBUŠIĆU TI GUME, ARSIĆU! Kena urlao i pretio predsedavajućem Skupštine (VIDEO)

RUNDA BROJ DVA: Boško Obradović i Dragan Šutanovac ponovo u KLINČU

- Razgovarao sam sa Jankovićem, Radulovićem i drugima, svi koji mogu da budu meta režima, a to su manje-više svi iz opozicije, svi su za postizanje fer izbornih uslova, ne vidim razlog zašto se ne bismo složili, dolaze beogradski izbori, i tu ima tema u kojima ne postoje velike razlike - rekao je Jeremić.

Kako je naveo, svi koji žele u zajednički front mogu da sednu i razgovaraju, jer su teme koje će biti važne na gradskim izborima - teme u kojima ne postoje velike razlike među opozicijom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je kao uslov za saradnju izneo to da svi moraju da se obavežu da nakon izbora neće stupiti u koaliciju sa strankama koje su na vlasti.

Jeremić smatra da je idealno rešenje jedna lista na izborima u Beogradu, i dodaje da sve i da se ne desi da bude jedna lista, opozicione stranke sarađuju i imaju koherentan nastup.

Ocenio je i da je načinjena greška na predsedničkim izborima, jer bi bilo mnogo bolje da je opozicija izašla s jednim kandidatom, ali da nije postojala sinergija i dodao: Ja sam tu lekciju naučio.

Jeremić je precizirao i da se radi na programu i statutu buduće stranke, da će biti formiran politički savet i navodi da će među onima koji će podržati stranku biti i Siniša Kovačević, uz napomenu da će to biti stranka desnog centra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    27. jun 2017 | 18:44

    Vuče, dugo si u politici a malo si naučio. Žao mi je. Ali nisi jedini koji je loš đak. Neka ti to bude uteha.

  • Dare

    27. jun 2017 | 14:45

    Posle onakvog izbornog debakla sigurno je Vuku Jeremiću mesto u političkoj istoriji.

  • Marija

    27. jun 2017 | 21:53

    Zašto se niste udružili? A da svi bi da budete glavni pa ne možete da se dogovorite. Ali i da ste se udružili imali biste manje glasova od Vučića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA