≫ 

Antiću pozlilo zbog kamena u bubregu: Kasnio početak sednice Skupštine

Antić prima infuziju i lekove protiv bolova u Kliničkom centru Srbije, a večeras ili sutra ujutru trebalo bi da bude pušten kući

  • 9

Današnja sednica Narodne Skupštine kasnila je nekoliko minuta, jer je jednom od ministara pozlilo.

SKUPŠTINA O IZBORU NOVE VLADE: Mandatarka Brnabić predstavlja ekspoze

Kako javlja reporter Telegrafa.rs sa lica mesta, ministru rudarstva i energetike Aleksandru Antiću pozlilo je uoči početka zasedanja. Hitna pomoć je brzo došla i odvezla ministra kako bi mu ukazali neophodnu pomoć i izvršili preglede.

Šef poslaničkog kluba SRS Vojislav Šešelj je potom rekao da je Hitna pomoć odvezla aktuelnog ministra i kandidata za budućeg ministra Aleksandra Antića.

U Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) Tanjugu je rečeno da je ministru Antiću pozlilo zbog kamena u bubregu. U SPS-u kažu da on nije ugrožen, ali da trpi jake bolove jer mu je krenuo kamen iz bubrega, zbog čega sada prima terapiju u Kliničkom centru Srbije:

- Antić prima infuziju i lekove protiv bolova, a večeras ili sutra ujutru trebalo bi da bude pušten kući.

Sednica na kojoj treba da se raspravlja o predlogu kandidata za predsednika Vlade Srbije i članovima kabineta je trebalo da počne u 10.00.

Ipak, sa nešto više od pola sata zakašnjenja sednica je počela, a po utvrđivanju kvoruma za povredu Poslovnika javio se poslanik SRS Nemanja Šarović.

On je istakao da kašnjenja nije smelo da bude, kao i da ako je imala “važnija posla“ da je Gojkovićeva vođenje sednice trebalo da preda nekome od potpredsednika.

Gojkovićeva je potom rekla da to što je Šarović istakao “ne odgovara istini“, kao i da je sednica kasnila jer je jednom kandidatu za ministra pozlilo.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je rekla da je sednica kasnila jer je jednom od kandidata za ministre pozlilo.

U sali je prisutan 161 narodni poslanik. Kako javlja reporter portala Telegraf.rs, ekspoze Ane Brnabić ima 100 strana, ali će ona čitati samo siže ekspozea, koji ima oko 20 strana. Kako je najavila mandatarka, ekspoze će trajati sat vremena.

Rok za izbor vlade je 30. jun u ponoć.

Za izbor nove Vlade potrebno je da glasa 126 poslanika od 250 koliko ima Skupština Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA