Brnabić: Ko će ići u Srebrenicu? Odlučićemo

Što se tiče Srebrenice, mislim da je važno za građane Srbije opet da napomenem da je vlada dala pet miliona evra za razne projekte u Srebrenici. Ko će ići ove godine u Srebrenicu će biti nešto što ćemo odlučiti - rekla je Ana Brnabić

  • 59

Kandidatkinja za predsednicu Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada tek treba da odluči o tome ko će u ime Srbije ići u Potočare 11. jula na komemorativni skup povodom obeležavanje 22 godine od genocida u Srebrenici.

Rasprava o novoj Vladi tema i u Njujork Tajmsu: Ovako čuveni list komentariše stav Brnabićke

Skupština nastavlja raspravu o Vladi - ko će podržati Brnabićku, a ko ne

Ona je u skupštini tokom rasprave o izboru Vlade Srbije odgovarajući na pitanja i kritike poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka rekla da je potrebno napomenuti da je vlada dala pet miliona evra za razne projekte u Srebrenici.

- Što se tiče Srebrenice, mislim da je važno za građane Srbije opet da napomenem da je vlada dala pet miliona evra za razne projekte u Srebrenici. Ko će ići ove godine u Srebrenicu će biti nešto što ćemo odlučiti - rekla je Ana Brnabić.

Ona je odbacila navode Čanka da u ekspozeu nije bilo reči o Vojvodini i istakla da je Vojvodini pripalo jako puno prostora i sredstava.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kao dokaz za to iznela je niz kapitalnih projekata o kojima je govorila izlažući ekspoze - Klinički centar Vojvodine, navodnjavanje Vojvodine, Žeželjev most, Fruškogorski koridor, pozorište u Subotici ...

Čanak je rekao da je ekspoze Ane Brnabić treći ekspoze u manje-više nepromenjenoj skupštinskoj većini, a u kome se ne spominje Vojvodina.

On je kazao da nije spomenuto šta će biti sa udžbenicima na jezicima nacionalnih zajednica, s obzirom da da to pitanje nije rešeno iako je bilo obećanja prošle godine, kao i da su u ekspozeu zapostavljene i lokalne samouprave.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Čanak je rekao i da je važno što je Brnabić u ekspozeu rekla da će sledećih 100 dana rešiti pitanje onemogućavanje lake kupovine obradive zemlje u Srbiji i skrenuo joj pažnju da su do 1. septembra, kada Zakon stupa na snagu, ostala još 63 dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    29. jun 2017 | 15:43

    Odluka je na Vladi Srbije ko ce ici u Srebrnicu!

  • Lala

    29. jun 2017 | 15:10

    Da li će neko ići ili ne svakako da je odluka na Vladi Srbije,siguran sam da će Vlada Srbije doneti najbolju moguću odluku.

  • ivanjan

    29. jun 2017 | 15:34

    siguran sam da će Vlada Srbije doneti najbolju moguću odluku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA