Tači: Dijalog sa Beogradom je prioritetno pitanje

Imajući u vidu da pred novim kosovskim institucijama predstoje brojni zadaci potrebno je bez odlaganja sve političke stranke i institucije pozvati na političko jedinstvo "po svim pitanjima od državnog interesa", naveo je Tači

  • 91

Dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa je prioritetno pitanje od "nacionalnog interesa", napisao je pedsednik privremenih kosovskih institucija u Prištini Hašim Tači uoči današnjeg sastanka u Briselu sa predsednikom Srbija Aleksandrom Vučićem, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Vučić razgovara sa Mogerini u Briselu

Tači u Briselu, očekuje se i Vučić: Sastao se sa Mogerini (FOTO)

- Dijalog za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije je upravo prioritetno pitanje od nacionalnog interesa, zato ću raditi sa upornošću na ujedinjenju državnih institucija i parlamentarnih političkih stranaka, bez izuzetka - naveo je Tači na svom Fejsbuk progilu.

Tači je napisao i da će na današnjem sastanku u Briselu "diskutovati i razmeniti početne ideje o tome kako da se nastavi dijalog u novoj fazi, kao i o ciljevima koje treba da postignemo u procesu normalizacije".

- Ovo je samo prvi sastanak u ovoj novoj fazi dijaloga, što dokazuje našu posvećenost pune normalizacije dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, što je ključni kriterijum za članstvo Kosova u EU i NATO - naveo je Tači.

Imajući u vidu da pred novim kosovskim institucijama predstoje brojni zadaci potrebno je bez odlaganja sve političke stranke i institucije pozvati na političko jedinstvo "po svim pitanjima od državnog interesa", naveo je Tači.

Većina kosovskih političkih lidera ptovi se, međutim, da Tači vodi briselski dijalog Beograda i Prištine, već da bi to trebalo da radi vlada, iako ona još nije formirana od vanrednih arlamentarnih izbora održanih na KiM 11. juna.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    3. jul 2017 | 21:53

    Vučić želi saradnju sa svima, uvek misli na napredak i bolji život.

  • Aleksandar

    3. jul 2017 | 15:56

    Za razliku od Albanaca Srbija je spremna za dijalog , videćemo u narednom periodu da li će se oni držati dogovorenog.

  • Srbenda

    3. jul 2017 | 20:23

    Siptari su shvatili da se oruzjem nista ne resava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA