Vučić pozvao nemačke kompanije da investiraju u Srbiji

Ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman na sastanku je rekao da nemačke kompanije, koje posluju u Srbiji, imaju pozitivna iskustva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa rukovodiocima i vlasnikom nemačke kompanije “Vorwerk” pozvao je tu i druge nemačke kompanije da investiraju u Srbiji, jer će ponuditi dobre uslove za proizvodnju.

Vučić ugostio šampionke sveta posle istorijskih zlata u tekvondou (FOTO)

Vučićeva poruka posle sastanka sa Mogerinijevom: Dobar tajming, dobra adresa

- Srbija je najbolja zemlja u jugoistočnoj Evropi za kompanije koje su izvozno orijentisane - istakao je Vučić i dodao da će gradovi za koje su ovi nemački investitori najviše zainteresovani, Loznica ili Kraljevo, ponuditi dobre uslove za proizvodnju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman na sastanku je rekao da nemačke kompanije, koje posluju u Srbiji, imaju pozitivna iskustva.

On je istakao da postoji veliko interesovanje nemačkih privrednika za investiranje u Srbiji, zbog stabilnog poslovnog ambijenta i efikasnog sprovođenja ekonomskih reformi.

"Vorwerk", porodična firma osnovana 1827. godine u nemačkoj oblasti Severna Rajna - Vestfalija, razmatra trenutne mogućnosti grinfild investicija u Srbiji, gde planira proizvodnju delova za nemačku autoindustriju, navodi se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    4. jul 2017 | 13:34

    Nadam se da ce se odazvati.

  • rekonkvista

    4. jul 2017 | 13:15

    Najpozeljnija zemlja za ulaganje u Srbiju,ucinimo sve da ih privucemo jos i vise.

  • Nikola

    4. jul 2017 | 13:19

    Strane investice su dobrodosle, otvaranje novih radnih mesta i poboljsanje zivotnog standarda je prioritet za Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA