Erdogan na jesen stiže u posetu Srbiji

Cilj te posete da se što pre istraže mogućnosti ekonomske saradnje dveju zemalja

  • 68

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, predviđena je za jesen, izjavio je srpski ambasador u Ankari Danilo Vučetić.

Vučić stigao u Tursku, priređen mu svečani doček na aerodromu

On je, u intervjuu za tursku agenciju Anadolija, rekao da je cilj te posete da se "što pre istraže mogućnosti ekonomske saradnje" dveju zemalja i dodao da će sa Erdoganom u Srbiju stići i grupa poslovnih ljudi.

Vučetić je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv Erdogana, doputovao u Istanbul gde prisustvuje Svetskom naftnom kongresu, koji traje do 13. jula.

- Poseta predsednika Vučića još jedan je znak koji pokazuje da su dve strane spremne da puno rade na popravljanju ekonomskih veza - rekao je Vučetić.

Prema njegovim rečima, kongres u Istanbulu pružiće priliku za to.

Ambasador je podsetio da su se Erdogan i Vučić sastali u maju u Pekingu, gde su imali kratak, ali veoma važan susret na marginama Foruma "Pojas i put".

Prema Vučetićevim rečima, Srbija i Turska nastoje da povećaju obim trgovine sa sadašnjih 850 miliona dolara na jednu milijardu.

On je pozvao turske privrednike da više investiraju u Srbiju.

- Mislimo da sada postoji nova mogućnost i više prostora za turski kapital u Srbiiji - istakao je Vučetić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirela

    10. jul 2017 | 10:20

    Ova saradnja ce nam doneti dosta toga dobrog za Srbiju.

  • Milan

    10. jul 2017 | 11:09

    Predsednik Vučić vodi ispravnu politiku, vodi Srbiju ka EU ali nezapostavlja ni prijatelje sa Istoka koji mogu pomoći Srbiji u ekonomskom razvoju.

  • Miki

    10. jul 2017 | 14:59

    Srbija i Turska znacajno unapredjuju medjusobnu saradnju i primecuje se da je Turska znacajno okrenula svoju diplomatsku politiku prema Srbiji, kao i celokupnu diplomatsku retoriku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA