Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

Na izbornoj skupštini u Kosovskoj Mitrovici izabrano je i Predsedništvo Srpske liste

  • 0

Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić izabran je danas za novog predsednika Srpske liste. Na izbornoj skupštini Srpske u Kosovskoj Mitrovici izabrano je i Predsedništvo koga čine dosadašnji predsednik liste Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srdjan Popović i Darko Jeftić.

Dačić: Važan i unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji

Zukorlićevi kadrovi deo Vlade, iako nije podržao izbor Ane Brnabić

Novi generalni sekretar Srpske liste je Zoran Mojsilović, dok je šef kancelarije za saradnju sa medijima Igor Simić.

Rakić je posle izborne sednice kazao da je osnovni cilj Srpske liste zaštita srpskog naroda na Kosovu.

- Nastaviću da se borim za bolji život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Predstoji nam period u kome će Srpska lista nastaviti borbu ne samo za Srbe već i za Gorance, Bošnjake, Turke, Rome i sve druge zajednice koje su u proteklom periodu bile gradjani drugog reda - kazao je novi predsednik Srpske liste.

Foto: Tanjug/Boki

Rakić je naveo da u toj borbi ima mesta za "sve iskrene i dobronamerne borce, ali ne i za samostalne strelce čiji je lični interes iznad nacionalnog".

- Srpska lista će sačuvati mir, boriće se u Skupštini Kosova za govornicom. Tu politiku mira započeo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dosledno je sledila Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem - kazao je Rakić.

Navodeći da je jednoglasno izabran na predlog dosadašnjeg predsednika Srpske liste Slavka Simića, Rakić je najavio da će sve buduće odluke te inicijative biti donošene konsenzusom.

- Odluke nećemo donositi brzopleto, konsultovaćemo se sa predsednicima i Beogradom i nakon toga odlučićemo šta je dobro za srpski narod na Kosovu i Metohiji -  kazao je Rakić.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA