Radni doručak na Kapitol Hilu: Vučić sa predstavnicima američkih kompanija

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su Cisko, Koka Kola, Dženeral elektrik, Rio Tinto, firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva...

  • 49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, poput Ciska ( CISCO), Dženeral elektrika i drugih. Šefu srpske države priređen je radni doručak na Kapitol hilu sa Poslovnim savetom za međunarodno razumevanje (Busines council for international undestanding), koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u različite sektore privrede.

Vučić ogovorio američkom ministru odbrane: Akcija Oluja ne može biti veličanstven poduhvat

Vučić: Potreban snažniji stimulans da Srbija dobije datum ulaska u EU (FOTO)

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su Cisko, Koka Kola, Dženeral elektrik, Rio Tinto, firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva...

Poslovni savet se bavi promocijom ulaganja i trgovinske saradnje, i cilj mu je da podstiče domaću industriju, kao i razvoj u zemljama u koje ulažu.

Printskrin: Tanjug

Predsednik Srbije sastaje se danas popodne sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem.

Takođe, on će razgovarati i sa ko-predsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa, kongresmenima Ted Pumom i Emanuelom Kliverom.

Printskrin: Tanjug

Kasno večeras, po srednjeevropskpom vremenu, predsednik Srbije sastaje se u Beloj kući sa svojim domaćinom, potpredsednikom SAD Majklom Pensom.

Predsednik Vučić juče je razgovarao sa šefom Nacionalne garde SAD generalom Džozefom Lengilom, koji je u čast visokog gosta priredio ručak, na kojem su se našli i srpski specijaliteti, pripremljeni od strane američkih domaćina.

Naime, predsednika su dočekali pogača i rakija, kao i neki drugi kulinarski specijaliteti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA