≫ 

Saopšteno čime će se ZVANIČNO baviti ministri bez portfelja

Odluku je potpisala premijerka Ana Brnabić

  • 10

U Službenom glasniku su objavljena zaduženja ministara bez portfelja u Vladi Srbije, Milana Krkobabića, Slavice Đukić Dejanović i Nenada Popovića.

KADROVSKE PROMENE U SPS: Izabrani novi potpredsednici i članovi Predsedništva

Zukorlićevi kadrovi deo Vlade, iako nije podržao izbor Ane Brnabić

Kako se navodi u Odluci koju je potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić, Slavica Đukić Dejanović se zadužuje da "prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji u oblasti demografske i populacione politike", posebno u oblastima sa niskom stopom nataliteta.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

S tim u vezi, dodaje se da ona ima zaduženja u oblasti politike nataliteta, "kvaliteta i produžetka života, reproduktivnog zdravlja i unutrašnjih migracija", kao i zaduženja kad je reč o izradi nacionalnih dokumenata i pripreme kampanja u vezi sa demografskom politikom.

Nenad Popović, kako je odlučila Brnabić, zadužuje se da "prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je navedeno, Popović se posebno zadužuje da prati i utvrđuje rok realizacije sledećih projekata: Naučno-tehnološki park Beograd, Naučno-tehnološki park Novi Sad, Institut Biosens u Novom Sadu, Institut za fiziku u Beogradu i Elektronski fakultet u Nišu.

Foto: Promo

Zaduženje Milana Krkobabića, ministra bez portfelja biće da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti regionalnog razvoja južnog dela Srbije, a naročito za Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug.

Njegov zadatak će biti, navodi se u odluci, da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti rada javnih preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija, a naročito u oblasti rada javnih preduzeća i privrednih društava odbrambene industrije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA