≫ 

TELEGRAF SAZNAJE: Prekid štrajka u Fijatu!

Pregovori sa rukovodstvom fabrike počinju sutra u 12 časova u Vladi Srbije

  • 54

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je večeras u Kragujevcu razgovarala sa radnicima Fijata, koji su obustavili rad 27. juna i dogovoren je prekid štrajka! Pregovori sa rukovodstvom fabrike počinju sutra u 12 časova u Vladi Srbije, dogovoreno je na sastanku radnika i premijerke Ane Brnabić.

Vlada se bori za Fijat, ali jedan uslov štrajkača ne može da ispuni

Premijerka je zahvalila radnicima i najavila da će Vlada učiniti sve u pregovorima koji slede.

- Drago mi je da kažem da je sastanak bio uspešan, da je sutra radni dan i da sutra u 12 krećemo u pregovore sa Fijatom u Vladi Republike Srbije - rekla je ona.

Brnabić je istakla da će ona organizovati i biti prisutna na pregovorima zato što joj je važno da održi obećanje koje je dala radnicima i sindikatima, da "bude sa njima dok razgovaramo sa Fijatom".

- Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti, rekla sam da vlada kao manjinski partner ne može da garantuje šta će dobiti - istakla je premijerka.

Foto: Tanjug.rs

Ono što može da garantuje, kako je istakla, jeste da će biti sve vreme uz radnike i da će zajedno pregovarati, i da će uz njih biti Vlada Srbije.

Brnabić je napomenula da će sa svojim timom, pre svega sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, insistirati da se ispuni što više zahteva sindikata.

- Videćemo šta ćemo dobiti, ali sindikati su već pobedili u tome da je Vlada tu za njih - rekla je premijerka, prenosi Tanjug.

Sastanak, koji je počeo oko 19.30 sati, održan je u zgradi Skupštine Kragujevca.

Premijerka je prethodno rekla da će Vlada Srbije nastaviti da se bori za radna mesta u Fijatu, ali da sumnja u dobre namere Štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje netu zaradu od 45.000 dinara, a to je nemoguće ispuniti.

Radnici Fijata su zatražili da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovore i da što pre oformi pregovarački tim ili krizni štab koji bi posredovao između menadžmenta i Štrajkačkog odbora, izjavio je ranije danas predsednik Sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić. Predsednica Vlade Ana Brnabić, danas po podne, oko 18.30 sati, krenula je za Kragujevac na sastanak sa radnicima Fijata, koji su u štrajku od 27. juna.

(M. Ivas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA