Jeremić može da dobije samo milion i po dolara!

Bivši ministar spoljnih poslova za predsedavanje Generalnom skupštinom UN u Njujorku neće dobiti ni 7,3, a ni 2,9 miliona dolara, poručio premijer

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da se ponovo sagledaju i umanje troškovi kancelarije Vuka Jeremića tokom njegovog predsedavanja Generalnom skupštinom UN u Njujorku.

Dačić je precizirao da će za Jeremićevo predsedavanje GS UN najverovatnije biti izdvojeno oko 1,5 miliona dolara budžetskih sredstava.

- Naš je stav da treba smanjiti sredstva zbog krize u kojoj se država nalazi, ali i da treba voditi računa o tome je ta važna funkcija u interesu zemlje - rekao je premijer.

Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, Blic piše da će višestruko biti smanjen ranije predviđeni iznos za Jeremićevu kancelariju, od 2,9 miliona dolara do kraja ove godine i 7,3 miliona do kraja mandata.

Prema navodima lista, Dačić je ovakvu odluku doneo odmah po stupanju na premijersku dužnost, a kao razlog se navodi štednja.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    2. avgust 2012 | 05:28

    tako treba sa svima,mali sloba 1: sundjer bob 0 na domacem terenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA