Vučić "očistio" tri lokalna odbora: U najavi još četiri "crvena kartona"

Predsednik SNS Aleksandar Vučić potpisao je rešenje da za poverenika stranke u Velikom Gradištu bude postavljen advokat Vladimir Štrbac (34), ali i da budu razrešeni svi funkcioneri opštinskog odbora i raspušteni svi mesni odbori

  • 73

U Srpskoj naprednoj stranci tri lokalna odbora - u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru već su raspuštena, a isto narednih dana čeka još četiri ispostave ove partije na lokalu, saznaju "Novosti".

Vučić izribao lokalne šefove SNS!

"Crveni karton" očekuje funkcionere i u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju... Posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i obimnog istraživanja javnog mnjenja SNS je ovim krenula u raščišćavanje.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić potpisao je rešenje da za poverenika stranke u Velikom Gradištu bude postavljen advokat Vladimir Štrbac (34), ali i da budu razrešeni svi funkcioneri opštinskog odbora i raspušteni svi mesni odbori. Štrbac je od svog prethodnika već preuzeo pečat i ključeve prostorija, a ovih dana očekuje se i zvanična primopredaja dužnosti.

I rad u drugim odborima je ocenjen kao nezadovoljavajući.

Foto: Marko Todorović

- Glavni razlog za raspuštanje odbora u Zaječaru i Užicu su loši rezultati na izborima. Ostali odbori, u kojima ćemo izvršiti kadrovske promene, nisu pokazali dovoljan angažman u radu s članstvom i građanima - kaže, za "Novosti", Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Vučić je nedavno održao sastanak sa 850 šefova lokalnih odbora i tada je oštro kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno ili što se pojedini "kite" njegovim imenom.

Nakon prijava koje stižu u centralu o funkcionerima koji su se osilili SNS će u narednom periodu češće analizirati stanje na lokalu.

Vučić je dvojicu funkcionera izneo kao primer drugima. I jedan i drugi su ponosni na to što su pohvaljeni.

- Pohvale predsednika Vučića nisam očekivao. Posao uvek radim punim srcem, najbolje što mogu i pokušavam svima da pomognem. Sutra, kad ne budem političar i vratim se poslu veterinara, želim da mogu svakoga da pogledam u oči i da me pamte po nekom delu, objektu ili napravljenom putu - kaže, za "Novosti", bivši predsednik Opštine Svrljig, a sada poslanik Milija Miletić, koji je u savezu sa SNS.

On dodaje da je recept za uspeh na lokalu pošten rad, uvažavanje ljudi, a posebno briga o starima i iznemoglima.

Poslanik Veroljub Matić, iz Koceljeve, kaže da se ponosi time što ga je predsednik Vučić pohvalio, jer "kad od njega stigne pohvala, onda čovek zna da radi pravu stvar". On navodi da kadrovi s lokala mogu da očekuju pomoć od predsednika ili Vlade, ali ne mogu da čekaju da drugi rade njihov posao.

- Ako svaka opština bude bila dovedena na najbolji nivo, i Srbija će biti mnogo uspešnija. Ono što se radi mora da bude pošteno i svima vidljivo, pa neka procenjuju. Kolegama koji vode gradove i opštine poručujem da zasuču rukave. Ali teško će me dostići - kaže Matić.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA