Mirović i Čepurin razgovarali o intenziviranju saradnje Vojvodine i Rusije

Tradicionalni, bratski i prijateljski odnosi Rusije i Srbije krunisani su poslednjih godina kroz saradnju na praktičnom planu u brojnim oblastima, rekao je predsednik vojvođanske Vlade

  • 2

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina sa kojim je razgovarao o mogućnostima za intenzivniju ekonomsku i međuregionalnu saradnju između Rusije i AP Vojvodine, kao i za osnaživanje kulturne saradnje.

Potvrđen pobratimski odnos Kine i Srbije: Pokrajinska vlada sa Kinezima o osnaživanju turizma, poljoprivrede i obrazovanja

Ministarstvo kulture daje 400 MILIONA dinara: RTV konačno dobija zgradu

Mirović je tokom sastanka, kome je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević, naglasio da su tradicionalni, bratski i prijateljski odnosi Rusije i Srbije krunisani poslednjih godina kroz saradnju na praktičnom planu u brojnim oblastima.

- Ta saradnja može dodatno da se unapredi na regionalnom nivou, kroz sporazume o saradnji između AP Vojvodine i Arhangelske i Nižegorodske oblasti u Rusiji, koji su u pripremi, a to će omogućiti kako intenzivnije povezivanje na privrednom planu, tako i razmenu kulturnih poslenika, uspostavljanje saradnje u oblasti nauke, obrazovanja, turizma - rekao je Mirović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako se navodi, Mirović i Čepurin su se saglasili i da je u osnaživanju ukupno dobrih odnosa između Ruske Federacije, Srbije i AP Vojvodine od posebnog značaja jačanje kulturne saradnje, kao i saradnja na očuvanju zajedničkog istorijskog nasleđa.

- Mirović i Čepurin su se saglasili da je naša zajednička obaveza da sačuvamo i obnovimo spomenike i obeležja herojima Drugog svetskog rata - navedeno je u saopštenju nakon sastanka.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Čepurin se, navode, zahvalio Miroviću na inicijativi da se obnovi muzej u okviru Memorijalnog kompleksa "Batinska bitka", koji bi trebalo da bude obnovljen do 11. novembra, kada se obeležava godišnjica bitke kod Batine.

Ambasador Čepurin, u pratnji Mirovića i Milićevića, posetio je danas Galeriju Matice srpske, kao i Razvojnu agenciju Vojvodine, gde su dodatno predstavljeni privredni potencijali Vojvodine, kao i mogućnosti za povezivanje srpskih i ruskih privrednih komora i kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA