≫ 

AMERIČKI GENERALI DOLAZE U SRBIJU: Evo šta je cilj posete

Delegacija, sastavljena od 20 starijih vojnih oficira i civila SAD, doputovaće danas u posetu Srbiji

  • 46

Visoka delegacija, koju predvode penzionisani general Filip Bridlav, bivši komandant NATO u Evropi i penzionisani admiral Džerard Mauer, sastavljena od 20 starijih vojnih oficira i civila SAD doputovaće danas u posetu Srbiji, a u toku boravka sastaće se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

MRAČNA PROGNOZA! Sledeća evropska kriza dogodiće se kod nas: Preti nam još jedan krug balkanskog krvoprolića

Šta je prvi obaveštajac američkog Kongresa rekao Tačiju

Kako se navodi delegacija dolazi u okviru studijske posete programa CAPSTONE, kursa profesionalnog vojnog obrazovanja za novoimenovane generale, admirale i civilne predstavnike izvršnog nivoa, a koji organizuje Nacionalni univerzitet odbrane SAD.

Cilj programa CAPSTONE je da upozna visoke vojne zvaničnike sa načinom na koji se vojne snage i drugi elementi nacionalne moći koriste kao podrška nacionalnim vojnim strategijama, kao i sa načinom na koji multinacionalne operacije podržavaju strateške nacionalne ciljeve.

Prema nivou čina učesnika, ciljevima i metodi učenja zasnovanoj na iskustvu, CAPSTONE bi mogao da se uporedi sa Visokim studijama bezbednosti i odbrane Ministarstva odbrane Srbije.

Visoka delegacija SAD, koja u Beogradu boravi do 3.avgusta, sastaće se sa predsednikom Srbije, ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba, kao i sa komandantom Kopnene vojske i predstavnicima Kluba srpsko-američkog prijateljstva u Nišu.

Članovi delegacije će takođe imati priliku da posete muzeje i istorijska mesta u Srbiji kako bi se upoznali sa srpskom kulturom i istorijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA