≫ 

PREMIJERKA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA POTPREDSEDNIKOM PENSOM: Interes Srbije je očuvanje mira i stabilnosti (FOTO)

Brnabić je istakla značaj dosadašnje podrške SAD procesu evropskih integracija Srbije i izrazila nadu da će na tom planu naša zemlja imati podršku i od nove američke administracije

  • 57

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, sastala se danas, na marginama Samita Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Pensom. Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog nedavno okončane, uspešne radne posete predsednika Republike Aleksandra Vučića Vašingtonu, koja je dala podsticaj daljem razvoju saradnje dveju država i istakla da to govori u prilog tome da je unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa sa SAD jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije.

PREMIJERKA BRNABIĆ POSLALA VAŽNE PORUKE IZ PODGORICE: Evo šta je poručila Hrvatima, ali i u vezi unutrašnjeg dijaloga o Kosovu

Ana Brnabić od juče premijerka i na Tviteru

Ona je istakla značaj dosadašnje podrške SAD procesu evropskih integracija Srbije i izrazila nadu da će na tom planu naša zemlja imati podršku i od nove američke administracije.

Predsednica Vlade je naglasila da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir i stabilnost regiona zapadnog Balkana, da u tome naša država doprinosi svojim konstruktivnim pristupom i da će to činiti ubuduće.

Foto: Vlada Srbije

Brnabić je podvukla da samo očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog i traženje kompromisa, mogu da doprinesu napretku regiona, nastavku reformskih procesa i jačanju međusobne povezanosti.

Na sastanku je bilo reči i o bilateralnoj saradnji dve zemlje na planu bezbednosti, tokom kojeg je konstatovano da je u oblasti oružanih snaga i policije ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu.

Foto: Vlada Srbije

S tim u vezi, Brnabić je ukazala na punu posvećenost Srbije borbi protiv međunarodnog terorizma i spremnost da, u suzbijanju tog globalnog problema, naša država pruži aktivan doprinos.

Brnabić i Pens su razgovarali i o Briselskom dijalogu i implementaciji dogovorenog, na šta je predsednica Vlade Srbije istakla neophodnost što skorijeg formiranja Zajednice srpskih opština.

Foto: Vlada Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    5. avgust 2017 | 23:53

    Da li je neko video pantalone na predsedici vlade na obeležavanju godišnjice proganjanja Srba iz Hrvatske.Petnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA